Objektledare för Powertrain Electrical Components

Objektledare för Powertrain Electrical Components

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias R&D-avdelning är inne i en spännande tid. Nya drivlinekomponenter som elmaskiner, batterier, hybridväxellådor utmanar den välutvecklade konventionella förbränningsmotorn samtidigt som digitalt distansarbete och nya kvalitetskrav moderniserar den genomarbetade utvecklingsprocessen.

Vill du vara länken mellan linjen och projektorganisationen? Gruppen NEPE, Powertrain Electrical Components, söker en ny objektledare!

Gruppen NEPE, Powertrain Electrical Components, ansvar för utvecklingen och kvaliteten av Scanias och dess externa kunders sensorer och styrenheter till motorer och batteristyrningssystem. Gruppens komponenter används på såväl konventionella förbränningsmotorer som elektrifierade drivlinor.

Dina arbetsuppgifter

Som objektledare kommer du att vara att vara länken mellan projekten, linjeorganisationen och berörda tvärfunktioner i utvecklingsprocessen, från de första konceptstudierna till de slutliga verifieringarna när nya produkter införs. Du samarbetar med andra objektledare och tillsammans utgör ni ett projektteam som kan backa upp varandra vid behov.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att vara att:
  • Säkerställa att gruppens alla leveranser håller tidplanen samt koordinering av detta internt, men även tvärfunktionellt i projekten.
  • Vara gruppens representant i de projekten där vi är berörda.
  • Stötta utvecklingsingenjörerna vid planering av leveranser i nya projekt samt ändringar i befintliga produkter.
Din profil

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör och vill utvecklas både inom ledarskap och teknik. Du är en strukturerad person med känsla för detaljer och kan lätt byta fokus. Vi ser att du är glad och utåtriktad och har lätt för att samarbeta med andra människor, liksom du besitter en stor drivkraft och initiativförmåga. Din tekniska utbildning ger dig förmågan att se hur komponenter och system samverkar och du kan dra slutsatser hur dessa påverkar våra leveranser. När de vanliga arbetssätten inte fungerar hittar du nya vägar som tar oss vidare.

Du trivs med att arbeta självständigt och har samtidigt gruppens/objektets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla tvärfunktionella kontaktnät. Du förväntas driva objektets frågor på ett professionellt sätt och verka för att smidigt komma fram till lösningar. Din förmåga att samverka och skapa förtroende är mycket viktigt samt att du är tydlig i din kommunikation med andra. Du är inte rädd för att göra din röst hörd i större sammanhang.

Erfarenhet inom projekt/objektledning och goda kunskaper inom Scanias PD-process samt OAS är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

För mer information

Kontakta gärna Robin van Trigt, gruppchef Powertrain Electrical Components tel 08-553 859 85.

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och relevanta betyg eller diplom.

Känner du att ovanstående stämmer in på dig och är du sugen på att komma in i en värld med stora utvecklingsmöjligheter, tveka inte att söka idag!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.