Nytänkande och ambitiös Supply Chain Management & Logistics Planner

Nytänkande och ambitiös Supply Chain Management & Logistics Planner

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du arbeta i en mångkulturell och snabbt växande organisation med mycket internationella gränssnitt, där du ges möjlighet att utveckla ditt personliga och professionella ledarskap varje dag på jobbet? Vill du vara delaktig i att skapa en dynamisk och effektiv arbetsplats?

Vilka är vi?

Vi ingår i ett Joint Venture mellan Scania och Cummins (USAs största motortillverkare).

Vårt uppdrag är utveckling och produktion av bränsleinsprutningssystem där tillverkningen innefattar bearbetning, montering och provning och sker på tre orter i världen: Södertälje, Juárez i Mexiko och Columbus i USA. Vi har en unik möjlighet att skapa effektivitet och tänka organisationsinnovativt.

Arbetsuppgifter

Tjänsten erbjuder stora utmaningar och möjligheter att i en internationell miljö praktiskt utöva produktionslogistik och Supply Chain Management.
  • Du sköter, utifrån Scanias prognoser, vår produktionskapacitet och vårt färdigvarulager materialhemtagningen i vårt affärssystem M3.
  • Du har ansvar för effektivt styra och optimera en supply chain från leverantör till vår försäljning av färdiga produkter.
  • Du bygger upp goda relationer med vår produktion, våra kunder samt dina leverantörer runt om i världen.
  • Du visar intresse, kunskap och förståelse för hur olika parametrar påverkar varandra, såsom säkerhetslager, leveransprecision, ledtid och kostnad.
  • Ditt planeringsarbete innehåller en hel del reaktiv planering, styrd av olika typer avvikelser men du har också stora möjligheter att proaktivt planera, utmana och förbättra.
  • Du har daglig kontakt med vår produktion, leverantörer och inköpsorganisationen i USA.
För att lyckas i rollen

Vi söker dig som ser möjligheter i utmaningar, snarare än svårigheter. När du löser problem använder du därefter den erfarenheten i ditt kommande arbete. Du har en talang att tänka nytt och du gillar högt tempo, eftersom du skapar struktur och arbetar metodiskt. Du är tydlig, både mot dina kollegor, och din kravställare. Du vågar fatta beslut och tar initiativ då det krävs.

Du är social, kommunikativ och gillar att samarbeta. Vi är ett mycket internationellt team, så du är bekväm med att tala och skriva både på svenska och engelska.

Kvalifikationer

Du är civilingenjör, gärna med inriktning inom industriell ekonomi, management, produktion och/eller logistik. Du har goda kunskaper inom excel. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Ytterligare information

För mer information om tjänsten kontakta Erik Wigermo, Logistikchef, DIL
Mail: erik.wigermo@scania.com, Tel: 08-553 80125 Mobil: 070-7109528.

Intervjer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, senast den 25/6.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.