Motorkalibrerare, Scania Engines

Motorkalibrerare, Scania Engines

Scania Engines utvecklar specialiserade Scaniamotorer till våra kunder inom industri-, marin- och generatorapplikationer. Vi på Engines har haft ett rekordstarkt år med motorleveranser till våra kunder och ser möjlighet att växa ytterligare inom flera applikationer som ställer höga krav på motorns prestanda.

Scania Engines erbjuder en dynamisk miljö med nära samarbete med kunder, marknadsorganisationen och övriga utvecklingsgrupper på Scania Engines samt övriga Scania R&D.

Scania Engines Performance and Calibration, ansvarar för kalibrering med avseende på prestanda och emissionsuppfyllnad, det vill säga optimering av såväl motor som efterbehandlingssystem samt att balansera dess kalibreringar mot varandra. Utöver detta ingår även ansvar för uppfyllande av gällande diagnoskrav samt reglermässiga anpassningar för att passa ett brett spektra av kundkrav.

Arbetsuppgifter
Vi söker utvecklingsingenjörer inom motorkalibrering för nästa generations industrimotorer.

Som kalibrerare inom Performance and Calibration får du en unik möjlighet att utveckla din förståelse och kunskap av hela motorn med dess efterbehandlingssystem, styrsystem och även hårdvaruutveckling. Du får arbeta i ett lag med både försäljare och eftermarknadssupport, och i nära kontakt mot slutkund. I detta arbete finns det frihet att under eget ansvar driva ditt arbete framåt.

Du kommer främst att arbeta i Scanias eget motorstyrsystem med att ta fram nästa generations industrimotorer. Kalibreringen genomförs till största del i våra motorprovceller, men även till viss del i fordon eller specialriggar. Arbete och mätningar i kundmaskiner förekommer också.

Personliga egenskaper och kompetens
Som person är du drivande och initiativrik, med en god samarbets- och kommunikationsförmåga och kan driva flera frågeställningar parallellt. Du är entusiastisk och villig att lära och söker aktivt den information som behövs för att utföra uppgiften. Vi jobbar i ett högt tempo vilket ställer krav på struktur, flexibilitet och tålmodighet i framdriften av arbetet.

Du har en teknisk utbildning på högskolenivå alternativt har förvärvat motsvarade kompetens genom arbetslivserfarenhet.

Du behärskar svenska eller engelska i tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet med moderna motorstyrsystem, givetvis helst Scanias motorstyrsystem, C++ och Matlab.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta Mark Scott, Gruppchef Performance and Calibration, 08-553 832 51.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.