Medarbetare till arbetsområdet huvudmåttinformation för lastbil (ICD)

Medarbetare till arbetsområdet huvudmåttinformation för lastbil (ICD)

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Nu söker vi medarbetare till chassimåttinformationen för lastbil!

Just nu händer det mycket inom området och vi inom gruppen Product Information, RTMI behöver Dig. Vi ansvarar bland annat för innehållet i de individuella chassimåttritningarna, Scania-ICD. Scania-ICD är en applikation för att beställa och generera 2D-måttritningar på helbil via ett web-gränssnitt.

Arbetsuppgifter

ICD-ritningarna skall ge återförsäljare, slutkund och påbyggaren tidig information om hur fordonet kommer att se ut vid leverans. Detta för att de skall kunna planera och förbereda lastbilens påbyggnation på ett tidigt stadium. Arbetet omfattar flera gränssnitt vilket innebär att du skapar dig ett brett kontaktnät inom R&D och Marknadssidan.

Kommande produktförändringar i alla Scanias utvecklingsprojekt följs upp och verksamheten planeras utifrån dessa. Kontinuerlig uppföljning sker så att rätt information finns på de chassiindividuella måttritningarna. Arbetet innefattar även att analysera och rätta felsignaler för applikationen Scania-ICD.

Vi erbjuder

Du får möjlighet till ett dynamiskt arbete som ger stor kunskap från konstruktionsbordet till marknadssidan vilket innebär att du får en bred kunskap om produkten. Gruppen jobbar med olika områden på lastbilen vilket gör att du snabbt får en förståelse för Scanias komplexa helhet.

Du kommer att bli del av en grupp med mycket erfarenhet och kunskap inom respektive område som kommer att stötta dig i ditt arbete framåt. Du får också en individuell utvecklingsplan som hjälper dig att utvecklas vidare både inom teknik men också som individ.

Din profil

Vi ser gärna att du har teknisk högskoleutbildning och har grundläggande CAD kunskaper. Har du ett intresse av fordon är det ett plus. Det är bra om du kan kommunicera både på svenska och engelska och har god samarbetsförmåga då kontakt med både konstruktions- och marknadssidan ingår.

För mer information

Kontakta gärna Sara Ekman, T.F gruppchef, 08-553 860 65

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.