Maximo systemexpert

Maximo systemexpert

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Vi erbjuder ett utvecklande och spännande jobb som systemexpert för Maximo.
Avdelningen Energi, Media och Underhållsutveckling, QT, är en relativt ny avdelning på ca 12 personer. Hos oss har du möjlighet att påverka avdelningens arbetssätt och framtida utveckling.

Vi jobbar med att stödja Produktions -& Anläggningsunderhåll samt Scanias produktion med tekniskt stöd, forum och nätverk, utbildning och träning samt utveckling och förbättring av arbetssätt och metoder.

Plats: Södertälje
Anställningstyp: Heltid

Din roll/Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ansvarig systemexpert för vårt underhållssystem Maximo. Till dina huvuduppgifter hör ansvaret för global utveckling, förvaltning och nyttjande av underhållsfunktionerna med tillhörande applikationer i Maximo. Rollen är en del av teamet IS/IT inom Energi, Media och Underhållsutveckling och i ditt ansvarsområde leder du arbetet i nära samarbete med Maximo operativt stöd/Globalt för Scania.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Delta i och driva utvecklingsprojekt relaterat till Maximo och närliggande applikationer
  • Driva utrullning av mobilt Maximo
  • Säkra och utvärdera ny funktionalitet
  • Arbeta för att höja kompetensen i verksamheten genom bland annat utbildningar
  • Nära samarbete med systemförvaltning och se till att vi har en fungerande supportfunktion för verksamheten
Vi söker dig som har
Du har utbildning minst motsvarande högskolestudier 120p eller motsvarande.
Du har troligen underhållsbakgrund och är van med att arbeta i Maximo pch Behärskar engelska flytande i tal samt skrift.

Det är viktigt att du har social kompetens och att du tänker affärsmässigt samt att du kan bygga och upprätthålla goda relationer. Du är självständig och initiativrik och fungerar väl i team.

Intresserad?
Välkommen med din ansökan tillsammans med CV. Sista ansökningsdag är den 31 augusti.
Vi handlägger ansökningarna löpande under ansökningstiden.

För ytterligare information kontakta
Roland Dahlström, Avdelningschef, tfn: 08-553 896 62
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.