Materialplanner back office – Product Introductions, Trucks

Materialplanner back office – Product Introductions, Trucks

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Vill du bli en del av ett globalt team med hög kompetens som ansvarar för att introducera produktförändringar störningsfritt för Lastbil och Buss på slutmonteringarna i Södertälje, Zwolle, Angers, Sao Paulo och Slupsk?

Att arbeta hos oss innebär att arbeta i en spännande produktionsmiljö i nära samarbete med de övriga chassiproduktionsenheterna, Scanias projektkontor, R&D och Inköp. Vi befinner oss i en period av flera spännande förändringar och utmaningar kopplat till kommande produktintroduktioner, utveckling av arbetsprocesser och IT strategier internt på Scania men även i samarbete med våra övriga samarbetspartners inom koncernen.

Vi söker nu en materialplanerare till vår back office på MPPL Logistic Operations.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som back office materialplanerare på MPPL kommer du att ha en central roll för att säkerställa artikelintroduktioner till de globala slutmonteringarna för Scanias produktutvecklingsprojekt. Du kommer att följa upp artikelstatus i olika projekt, ställa krav på leveranser mot deadline samt koordinera och sprida information. Arbetet innebär många tvärfunktionella kontakter och ett nära samarbete med projektledarna inom MPP-organisationen.

Du kommer att verka i en miljö där tvärfunktionella frågeställningar och utmaningar dyker upp vilket kommer att ge dig en unik helhetsförståelse för Scanias affär kopplat till produktintroduktioner. Du kommer också att bygga på dig en bra förståelse för hur materialflöden och logistik fungerar på Scania, vilket öppnar upp spännande möjligheter för vidare utveckling inom företaget.

Din profil

Vi söker dig som har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv och samtidigt har viljan att jobba igenom detaljer. Du är analytisk, strukturerad, noggrann, flexibel och uthållig. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att ta ett stort eget ansvar. Du kan tydligt kommunicera på svenska och engelska både skriftligt och muntligt.

Vi tror att du är högskole-/universitetsutbildad med inriktning mot logistik och/eller produktion. Meriterande är om du har bakgrund från Scania sedan tidigare eller erfarenhet inom logistik och/eller materialplanering. Du är en van användare av Microsoft Office och har särskilt goda kunskaper i Excel.

Låter detta lockande? Är du rätt person och vill anta utmaningen?

Vi erbjuder

Ett värderingsdrivet företag där mångfald och inkludering är viktigt. En internationell spelplan med många spännande kontaktytor internt på Scania som väl externt. Utöver det så erbjuder vi även andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Vill du veta mer?

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i närheten av vårt huvudkontor i Södertälje. Är du intresserad och vill veta mer, kontakta Malin Engström 08-553 81820, Head of Logistic Operations.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. Vi behöver din ansökan senast den 4 oktober 2018.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 4 okt (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.