Materialplanerare inom Logistic Operations – Product Introductions, Trucks

Materialplanerare inom Logistic Operations – Product Introductions, Trucks

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Vill du bli en del av ett globalt team med hög kompetens som ansvarar för att introducera produktförändringar störningsfritt för Lastbil och Buss på slutmonteringarna i Södertälje, Zwolle (NL), Angers (FR), Sao Paulo (BR) och Slupsk (PL)?

Att arbeta hos oss innebär att arbeta i en spännande produktionsmiljö i nära samarbete med de övriga chassiproduktionsenheterna, Inköp, Scanias projektkontor, R&D och våra underleverantörer. Vi befinner oss i en period av flera spännande förändringar och utmaningar kopplat till kommande produktintroduktioner, utveckling av arbetsprocesser och IT strategier internt på Scania men även i samarbete med våra övriga samarbetspartners inom koncernen.

Vi söker nu en materialplanerare till Product Introductions, Logistic Operations, MPPL

Dina arbetsuppgifter
Rollen som materialplanerare på MPPL är en central roll för att säkerställa artikelintroduktioner till de globala slutmonteringarna för Scanias produktutvecklingsprojekt för både lastbil och buss. Du kommer att vara den som systemmässigt förbereder nya artiklar och nya leverantörer för produktion, vilket bl.a. innebär att verifiera att prognos- och avropsprocessen fungerar. Du är länken mellan leverantör och produktion, vilket innebär både tvärfunktionella kontaktytor och direktkontakt med leverantörer. Du kommer att behöva ställa krav på leveranser mot deadline samt koordinera och sprida information. Arbetet innebär också ett nära samarbete med projektledarna inom de interna projektledarorganisationerna.

Du kommer att verka i en miljö där tvärfunktionella frågeställningar och utmaningar är vardag. Detta kommer att ge dig en unik helhetsförståelse för Scanias affär kopplat till produktintroduktioner. Du kommer att inneha en viktig roll i Scanias resa mot elektrifierade fordon då du är en av de som säkerställer att det material fordonen byggs med finns på plats i rätt tid! Du kommer också att bygga på dig en bra förståelse för hur materialflöden och logistik fungerar på Scania, vilket öppnar upp spännande möjligheter för vidare utveckling inom företaget.

Din profil
Vi söker dig som har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv och samtidigt har viljan att jobba igenom detaljer. Du är analytisk, strukturerad och noggrann samtidigt som du gärna tänker i nya banor och utanför det givna. Du tycker om att samarbeta och trivs med att arbeta i grupp. Du kan tydligt kommunicera på svenska och engelska både skriftligt och muntligt.

Vi tror att du är ingenjörsutbildad eller motsvarande - gärna inom logistik eller maskinteknik - alternativt att du har några års arbetslivserfarenhet från operativa eller strategiska positioner i tjänstemannamiljö. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet inom logistik och/eller materialplanering. Du är en mycket van användare av Microsoft Office och har särskilt goda kunskaper i Excel.

Låter detta lockande? Är du rätt person och vill anta utmaningen?

Vi erbjuder
Ett värderingsdrivet företag där mångfald och inkludering är viktigt. En internationell spelplan med många spännande kontaktytor internt på Scania som väl externt. MPPL som grupp kännetecknas bl.a. av bred samlad kompetens inom logistikområdet, en inkluderande stämning samt ett starkt driv att tillsammans nå uppsatta mål - en perfekt grupp att utvecklas i och lära sig av! Utöver det så erbjuder vi även andra förmåner som exempelvis resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Vill du veta mer?
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i närheten av vårt huvudkontor i Södertälje.
Är du intresserad och vill veta mer, kontakta:

Lena Thompson, Head of Logistic Operations, 08-553 541 43.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. Ansök via Reflex karriärsida eller via vår hemsida Scania.com karriärsida. Sista ansökningsdag är 2021-05-13. JobID: 20211846.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 13 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.