Materialplanerare MS

Materialplanerare MS

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vår verksamhet
Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer. Scania Chassiproduktion i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vårt uppdrag är att producera lastbils- och busschassier samt KD-satser. Våra kunder är främst marknader i Norden, nordöstra Europa samt flera ”overseasmarknader”. Vårt uppdrag är också att representera de övriga slutmonteringarna i det tvärfunktionella utvecklingsarbetet. Vi är idag ca 1200 personer som arbetar på chassi i Södertälje och befinner oss i en period av många spännande utmaningar. Framöver kommer du i ditt uppdrag vara en del av chassis resa mot elektrifiering.

Dina arbetsuppgifter
Som materialplanerare på MS (Chassiverkstaden) ansvarar du för att säkra att materialet är på plats i rätt tid.

Du är gränssnittet mellan produktionen och leverantören. Du har daglig kontakt med leverantörer och andra enheter inom Scania såsom global materialplanering och inköp.

Inom MS har du kontakt med teknik, kvalitet, logistik och montering för utbyte av information angående materialstatus.

Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete.

Din profil

Vi söker en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för Chassiverkstaden. Du gillar att strukturera, kommunicera och hålla ihop frågor internt såväl som externt. Som person är du trygg, lösningsfokuserad och kommunikativ. Med din analytiska förmåga bidrar du till förbättringar i våra processer och arbetsuppgifter.

Du har en akademisk bakgrund med teknisk inriktning, annan relevant utbildning inom produktion eller logistik eller minst 2 års erfarenhet av materialplanering, produktionsplanering eller transportkoordinering.
  • Du kan kommunicera flytande på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Kunskaper i system som MC (Material Control), MONA, SIMAS är meriterande.
Mer information
För mer information om rollen kontakta:

Mats Nyström, gruppchef MSLA på tfn 08-553 860 76.

Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev. Ansök via Reflex Jobbsök alt vi Scania.com Karriärsida. Din ansökan bör vara oss tillhanda senast 2021-08-21. JobId: 20213613.

OBS! Urval och intervjuer kommer att ske löpande och vi kommer göra ett uppehåll för intervjuer under semesterstängningen v 29-32 och börjar igen med intervjuer v 33. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 aug 2021 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.