Material Controller – Regional Material Control OICM/N Södertälje

Material Controller – Regional Material Control OICM/N Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Supply Chain Networks, OI, är en funktion inom Produktion och Logistik. Vår ambition är att bli ledande inom hållbar logistik och vårt uppdrag är att globalt underhålla, utveckla och optimera inbound logistik genom att bygga flöden med minimal miljöpåverkan, med hög kvalitet och till lägsta möjliga logistikkostnad.

Som Material Controller är du en del av Regional Material Control (RMC), som består, utöver vår avdelning OICM/N av Transport planering (OICT), Logistic supplier management (OICQ) och Material supply engineering (OICE).

I höst startar en ny spännande fas då materialplaneringsfunktionen ska centraliseras till oss på OI. Vi söker efter förstärkning till våra grupper.

Arbetsområde
Material Controllerns uppdrag är att säkerställa försörjningen av material från externa leverantörer till våra enheter till lägsta möjliga logistikkostnad.

Som Material Controller har du resultatansvar för ditt sortiment vad det gäller avvikelser, leveransprecision, transportkostnad, lagervärde och inkuranskostnad. Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra resultatet för ditt sortiment där kravställning på och utbildning av våra leverantörer är en viktig del.

Du kommer att tillhöra en grupp som arbetar självständigt och tillsammans för att nå våra gemensamma mål samt förbättra våra processer. I rollen som materialplanerare skaffar du dig en väldigt bra förståelse för hur materialflödena och logistiken på Scania fungerar, vilket är en utmärkt grund för fortsatt utveckling inom avdelningen och på Scania.

Kravprofil
Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett ska du har ett genuint intresse för logistik. Du är analytiskt, självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp och med externa kontakter.

Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Att vara kommunikativ till sin läggning och ha förmåga att fatta snabba beslut är också värdefullt. Andra språk är meriterande.

Vi ser gärna att du är en van Excelanvändare som trivs med att göra analyser av stora datamängder och sammanställningar på lite avancerad nivå, samt även använda Qlikview, SQL och liknande verktyg.

Ytterligare information
Gruppchef Johanna Binett, OICM, tfn 08-553 810 64
Gruppchef Karolina Bottner Skogö, OICN, tfn 08-553 705 89

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Vi behöver din ansökan senast den 1 oktober 2018.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 1 okt (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.