Målinriktad Projektledare för introduktion av morgondagens produkter

Målinriktad Projektledare för introduktion av morgondagens produkter

Scanias Transmissionsmontering producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringar i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa. För oss är hållbarhet en viktig fråga - både i det tekniska arbetet kring framtidens elektrifierade drivlina men också i ambitionen att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi har många spännande projekt på gång kopplat till e-mobility och digitalisering, samtidigt som mångfald, jämställdhet och inkludering ligger högt på agendan.

Vill du vara en del av ett hängivet team som ansvarar för att introducera morgondagens produkter och arbetssätt? Gillar du att arbeta tvärfunktionellt och internationellt? Då kan det här vara drömjobbet för dig!

Vårt team består av drivna individer med högt engagemang som ansvarar för att introducera morgondagens produkter i allt från mindre uppdrag till större projekt. Genom ett öppet klimat och lagarbete når vi tillsammans med involverade tvärfunktioner våra uppsatta mål. Du vill göra skillnad vilket behövs då Scania just nu är inne i en process att skapa framtidens transportlösningar för att minska vår globala påverkan på miljön.


Arbetsuppgifter

Du medverkar från konceptstadiet till implementering i mindre projekt och uppdrag med alla möjligheter att utvecklas för att senare ta dig an större projekt och utmaningar. Du har ansvar för att tvärfunktionellt driva de frågeställningar som krävs för att säkerställa en störningsfri introduktion. I din roll kommer du att bland annat arbeta med att:
  • Initiera, analysera, leda och delta i projekt relaterade till Scanias produktintroduktioner.
  • Ansvara för att nå uppsatta mål kopplat till introduktionerna.
  • Stödja produktionens verksamhet gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktionseffektivitet kopplat mot produkten.
  • Bidra till och utveckla befintliga processer och arbetssätt.
Din profil

Vi värdesätter personligheten främst och ger dig förutsättningar för att lyckas och utvecklas inom din roll oavsett tidigare erfarenhet. Vi tror däremot att det kan vara värdefullt om du känner igen dig i beskrivningen nedan för att lyckas allra bäst i rollen.

Du duktig på att planera och strukturera ditt arbete och kan därmed hantera flera projekt och uppgifter parallellt. Du har en god kommunikations och samarbetsförmåga samt är en naturlig problemlösare som ser möjligheter när saker inte går som planerat. Med såväl lokala och internationella kontakter uttrycker du dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du har en utbildning i Civilingenjörs- eller högskoleexamen alternativt läst Scania-teknikern. Erfarenhet från projektledning är meriterande men inte ett krav. Du behärskar Office-paketet.

Ansökan:

Ansök via Reflex/Jobbsök. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast den 2021-05-16. Gallring och intervjuer sker löpande under annonseringsperioden. Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information
För mer information om tjänsten kontakta:
Gruppchef, Christoffer Banfors tel. 08-553 710 21
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.