Logistikutvecklare till Scanias motormontering

Logistikutvecklare till Scanias motormontering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och utveckla motormonteringens nya logistiksystem? Har du erfarenhet av eller vill utvecklas inom projektarbete? Nu har du chansen att vara med på en spännande förändringsresa där du erbjuds vara med och bygga upp och installera ett helt nytt logistiksystem. För att lyckas med det söker vi dig som är lösningsorienterad och driven. Vi söker dig som har ett stort engagemang för logistik och brinner för utveckling.

Scanias Motormontering monterar, provar och målar motorer till Scanias globala produktion och är idag omkring 1 100 medarbetare. Under de kommande åren står vi inför en spännande utmaning då vi kommer att bygga om större delen av vår fabrik och installera en helt ny monteringsanläggning inför kommande motorplattform.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva logistiksystem?
Som logistikutvecklare i ett utvecklingsprojekt kommer ditt uppdrag tillsammans med projektgruppen vara att upphandla och installera logistiklösningar till vår nya monteringslina för motorer. Du kommer att ansvara för allt från kravställning till installation och driftsättning med stor möjlighet att påverka slutresultatet. I rollen ingår design av logistikflöden samt anskaffande av tillhörande logistikutrustning utifrån ett säkerhets-, miljö- och ergonomiskt perspektiv. Projektteamet består idag av delprojektledare och logistikutvecklare. Det är en driven grupp som strävar efter att ta vara på varje individs styrkor. Hos oss är det en självklarhet med en god gruppdynamik för att dela kunskaper mellan varandra.

Din profil
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot logistik. Du arbetar eller har arbetat som projektledare eller logistikutvecklare och vill fortsätta att utvecklas i rollen. Du har erfarenhet av att driva eller delta i utvecklingsprojekt med lyckat resultat. Du är positiv, har lätt för att samarbeta och engageras av att arbeta i tvärfunktionella projekt tillsammans med andra logistikutvecklare och produktionsutvecklare. Vi vill att du är en tydlig kravställare som genom god struktur är duktig på att följa upp att aktiviteter blir enligt förväntan. En förutsättning för att lyckas i den här rollen är att du behärskar engelska obehindrat i tal och skrift.

En stor del i Scanias grundfilosofi är respekt för individen. Mångfald är en självklarhet och något vi ser som gynnande för teamet och företaget.

Vi erbjuder
Som logistikutvecklare får du en mycket bra utveckling av din karriär inom Scania. Du får ett stort nätverk där du i framtiden kan fördjupa dig inom logistik, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de specialområden du är mest intresserad av. Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete i ett team där du kommer ha stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express för snabbare, bekvämare och mer hållbar pendling till arbetet.

Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl-Johan Halvordsson (gruppchef Logistikprojekt) på tfn 08-553 51259.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.
Ansök via länken senast den 21/11
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.