Legitimerad psykolog till Scania Företagshälsovård Södertälje

Legitimerad psykolog till Scania Företagshälsovård Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Vi finns i Södertälje men samarbetar globalt då vi även har företagshälsovård på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike.

Företagshälsovården har i uppdrag att vägleda Scania i sitt arbete att säkerställa och främja hälsa, säkerhet och hållbar produktivitet. Detta i enlighet med lagstiftning, vetenskap och beprövad erfarenhet.

Organisationen består av läkare, ergonom, företagssköterska, arbetsmiljöingenjör och psykolog. Som inbyggd företagshälsovård har vi en god kunskap om arbetsplatserna och möjlighet att följa verksamheten över tid.

Företagshälsovården har i början av 2021 startat en genomgripande strategiresa med målsättningen att till 2025 ha vässat organisationen med utvecklat ledarskap, kundanpassade leveranser, förbättrad kommunikation, tvärfunktionellt utbyte och internt lärande.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av psykologgruppen som består av totalt sex psykologer samt gruppchef som är psykolog.

Vårt huvudsakliga uppdrag är att arbeta förebyggande och stödjande med frågor inom arbetsrelaterad psykisk ohälsa och arbetsmiljö på individ, grupp och organisationsnivå. Psykologerna föreläser och utvecklar ständigt nya sätt att nå ut med vår expertkunskap.

Du kommer att ge stöd och rådgivning åt såväl medarbetare, chefer och HR.

Du kommer att få möjlighet att arbeta med klinisk bedömning, avgränsad psykologisk behandling enskilt och i grupp samt vara stöd vid rehabilitering.

Företagshälsovården har också ett förebyggande och metodutvecklande uppdrag som syftar till att stötta Scania i sin lagefterlevnad. Att hålla i arbetsmiljöutbildningar ingår därför i dina arbetsuppgifter.

I din roll samarbetar du med andra professioner inom företagshälsovården och arbetar konsultativt med stort kundfokus.

Dina kvalifikationer
Legitimerad psykolog med KBT-inriktning.

Erfarenhet av behandling individuellt och i grupp samt intresse/erfarenhet av arbete inom den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Specialisering inom arbets-och organisationspsykologi och erfarenhet av arbete som organisationspsykolog är meriterande.

Du kommer tillsammans med dina kollegor ha ett ansvar att säkerställa att vårt arbete bedrivs utifrån evidens och beprövad erfarenhet. Vi ser därför att du som söker har ett intresse av utveckling och förfining av metoder och arbetssätt.

Scania är en stor och komplex organisation med mångfald och internationell inriktning vilket kräver god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt både på svenska och engelska.

Som person värdesätter vi om du är utåtriktad med god drivkraft och initiativförmåga. Du har förmåga att arbeta självständigt likväl som att samarbeta i grupp i en tvärfunktionell kontext. Du behöver därtill vara strukturerad och ha en god planeringsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder regelbunden professionell handledning i grupp.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, möjlighet till arbete på distans, lunch till reducerat pris och mycket mer.

För ytterligare information
Är du välkommen att kontakta gruppchef Juliana Moraes på 070-0811211 alt. verksamhetschef Leilah Spaander på 073-642 53 00.

Ansökan
Ansök med personligt brev och CV senast 2021-09-19.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.