Legitimerad fysioterapeut/ergonom till Scanias företagshälsovård i Södertälje

Legitimerad fysioterapeut/ergonom till Scanias företagshälsovård i Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Legitimerad fysioterapeut/ergonom till Scanias företagshälsovård i Södertälje

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa och Arbetsmiljö. Största delen av organisationen har utgångspunkt i Södertälje. Vi har även mottagningar på våra produktionsorter i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Holland samt Angers i Frankrike. Vårt uppdrag är att supportera och stödja verksamheterna i deras arbetsmiljöarbete.

Vi söker nu en Ergonom till att arbeta operativt mot våra kunder här i Södertälje. Vi är idag 9 anställda i Ergonomgruppen. Tjänsten är på heltid och är en tillsvidare anställning.

Ergonomen arbetar konsultativt med stort kundfokus - på individ, grupp och organisationsnivå - och i nära samarbete med andra professioner inom företagshälsovården. I våra team ingår bla företagsläkare, företagssköterska, arbetsmiljöingenjör och psykolog.

Scanias inbyggda företagshälsovård är känd för sin djupa kunskap och vi hoppas att just du kan vara med och bidra till att utveckla vår verksamhet till att bli ännu bättre.

Dina arbetsuppgifterStöd och rådgivning i att förebygga och bedöma arbetsrelaterad ohälsa
  • Strategiskt och operativt arbete inom belastningsergonomi
  • Medverka och supportera i kundens systematiska arbetsmiljöarbete
  • Göra riskbedömningar och kartläggningar
  • Genomföra utbildningar av chefer och medarbetare inom belastningsergonomi
  • Supportera i arbetsanpassning och rehabilitering
  • Medverka i utvecklandet av standardiserade metoder och tvärfunktionellt arbete
  • Vara en del av kompetensgruppen ergonomer
Din profil
Du är utbildad legitimerad fysioterapeut gärna med vidareutbildning inom ergonomi och arbetar med stort kundfokus. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom produktions- och kontorsergonomi, liksom arbetsanpassning och rehabilitering.

Vi söker dig som är driven, nyfiken, strukturerad och tycker om att samarbeta med andra. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda i såväl tal som skrift.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att höra av dig till:
Gruppchef Mia Linder , 070-0810767, mia.linder@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta intyg/betyg. Välkommen med din ansökan via HR Inline/Jobbsök så snart som möjligt, men inte senare än 15 oktober. Urval kommer att göras löpande under ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 15 okt 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.