Layoutingenjör med områdesansvar mellan axlar

Layoutingenjör med områdesansvar mellan axlar

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Truck Layout & Concepts har i uppdrag att leda konceptutvecklingsarbete för lastbil på helfordonsnivå och vårt mål är layout som möter kundens framtida behov med modulariserad bygglåda. Vi är därmed ett kraftfullt verktyg i att generera koncept och deltar aktivt i många konceptutvecklingsprojekt samt tidigt i vissa industrialiseringsprojekt. Vi är ett härligt gäng med stor bredd både m a p erfarenhet, ålder och arbetsuppgifter. Våra huvudsakliga uppgifter är att driva utveckling av helfordonskomposition m a p på prioriterade produktegenskaper. Resultatet presenteras och dokumenteras av oss i form av visualiserad layout, rekommendationer och gränssnittsmodeller primärt på strategisk nivå.

Vill du vara med och påverka hur framtidens lastbilar ska vara sammansatta ur ett helhetsperspektiv är du varmt välkommen med Din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer som s k Områdesansvarig att ansvara för kravbalanserad helfordonskomposition med fokus på området mellan lastbilens fram- och bakaxlar. Detta är ett område på fordonet med många spännande utmaningar framöver för att nå våra mål framförallt m a p elektrifiering och autonomi. Utifrån ett egenskaps- och förvaltningsperspektiv kommer du framförallt leda men också stötta installationsarbetet i detta område under konceptutvecklings-, samt tidig industrialiseringsfas. Delar av din tid kommer du även att utföra layoututredningar mer självständigt. Du ansvarar för framtagande av roadmap inom detta geometriska område och visualisering av denna, framförallt via strukturerade gränssnitt men också via fantastiska möjligheter i vår visualiserings- och konceptgenereringsarena, Orehallen.

Din profil

Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör. Du är väl förtrogen med Scanias chassikomposition, vilket du förmodligen har arbetat med en period. Du är trygg i att leda och vägleda andra i din vardag. CATIA V5 behärskar du bekymmersfritt. Vi värdesätter att du självständigt kan driva arbetsgrupper till beslut samt är noggrann, kvalitetsmedveten och är väl införstådd i Scanias produktprogram och produktegenskaper.

Vi erbjuder dig bl a
  • En unik möjlighet att spela en nyckelroll i förutvecklingsarbetet med fokus på helhet och produktegenskaper och djup insikt i Scanias lastbilars framtid.
  • En mycket dynamisk arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och ett stort och brett kontaktnät med många kompetenta och erfarna kollegor att utvecklas bland.
  • Stora utvecklingsmöjligheter då Scania har många och varierande karriärutvecklingsvägar.
För mer information

Kontakta gärna Viktor Wåhlin, gruppchef, 08-553 811 99.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att ske löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 22 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.