Kvalitetschef Scanias Motortillverkning

Kvalitetschef Scanias Motortillverkning

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av leda en organisation som driver och utvecklar kvalitetsarbetet för Scanias motortillverkning?

Inom DM gjuts och bearbetas de viktigaste komponenterna till Scanias motorer. Vi stöttar produktionen av dagens motorplattform och jobbar intensivt med att anpassa verksamheten till framtidens produkter. I kvalitetsorganisationen ingår mätrum, kalibrering av mätutrustning, renhetslaboratorium, en grupp med kvalitetstekniker och projektledare samt en organisation för leverantörskvalitet.

Kvalitetsorganisationen (DMQQ) ansvarar för att stötta produktionsprocess och beredning kort- och långsiktigt. Dessutom äger DMQQ ledningssystemet och har ett granskande ansvar för att se till att DM:s verksamhet följer beslutade rutiner i daglig verksamhet och vid introduktion av nya produkter.

Som kvalitetschef ansvarar du för DMs strategiska plan framåt för att nå bättre kvalitet. Du har din egen ledningsgrupp där ni styr och driver arbetet in om kvalitetsorganisationen och ni koordinerar även det dagliga och strategiska kvalitetsarbetet med kollegorna på motorbearbetningen i Brasilien.

Din Profil
Vi söker dig som brinner för kvalitet och vill leda verksamheten mot en ny nivå. Du har högskoleutbildning och tidigare ledarerfarenhet. Kommunikation och struktur viktigt i ditt ledarskap. Du behärskar engelska i tal och skrift. Erfarenhet av kvalitetsarbete och mätteknik är meriterande.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på motortillverkningen vid vårt huvudkontor i Södertälje.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

För frågor eller ytterligare information om tjänsten:
Kontakta gärna DMs chef för kvalitet, säkerhet och miljö samt verksamhetsutveckling, Fredrik Enander, tfn 08 553 80094, 070-388 24 93.

Ansökan
Skicka ditt CV och personliga brev via länken senast den 25 augusti.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

OBS! Vi kommer inte börja kalla på intervjuer förens tidigast v.33 p.g.a. semestertider.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.