Kvalitetsansvarig för Scanias drivlinestyrsystem

Kvalitetsansvarig för Scanias drivlinestyrsystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Quality Lead Engineer för Scanias drivlinestyrsystem

Till Powertrain Control Strategy söker vi nu en Quality Lead Engineer för Scanias drivlinestyrsystem.

Powertrain Control Strategy ansvarar för att anpassa drivlinan för lägsta möjliga energiförbrukning samt bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär även ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation, partners och leverantörer för att skapa de rätta möjligheterna.

Du kommer att tillhöra gruppen Transmission System Project Management, som bland annat arbetar med teknisk projektledning, kundanpassningar och systemens roadmaps.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Quality Lead Engineer kommer du att arbeta nära uppdragsledare, systemägare samt utvecklare och bland annat ansvara för att:
  • analysera kvalitetsärenden och kundönskemål
  • i samspråk med våra tekniska experter utarbeta lösningsförslag
  • driva och koordinera implementation av förbättringar inom drivlinestyrsystemen
  • tillsammans med teamledare och uppdragsledare göra resursestimering och tidsplanering
I dina arbetsuppgifter ingår kommunikation och samordning med kollegor inom R&D och eftermarknad. Du kommer att ha ett omväxlande jobb där du även är sektionens kontaktperson för Scanias globala tekniska helpdesk.

Du kommer få ett brett kontaktnät och kommer snabbt att lära dig om Scanias produkter, kvalitetsarbete, utvecklingsprocesser och kundernas behov. Det är ett mycket varierande och stimulerande jobb som ger stora möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom hela koncernen. I tjänsten förekommer vissa resor, ofta med relativt kort varsel.

På jobbet kommer du att vara del av en grupp som kännetecknas av utpräglad framåtanda med stort driv att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

Din profil

Vi söker Dig med några års relevant arbetslivserfarenhet, gärna av inbyggda system inom fordonsindustrin. Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens, och har du tidigare jobbat med projektledning eller kvalitetsärenden är det ett plus.

Du är engagerad, nyfiken och har förmåga och vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är bra på att leda och driva tekniska förändringar och du är pedagogisk och strukturerad. Du tycker om problemlösning och är analytisk. Kommunikation är en av dina stora styrkor, både muntligt och skriftligt.

Du har körkort för personbil, körkort för lastbil eller buss är meriterande. Goda kunskaper i engelska (tal och skrift) är ett krav, portugisiska är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information

Kontakta Daniel Fellke, gruppchef Transmission System Project Management.

Ansökan

Sök via vår hemsida www.scania.com/jobb. Jobb id: 20193785. Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Ansökningar läses löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.