Kreativ funktionsutvecklare till cummins

Kreativ funktionsutvecklare till cummins

För att möta framtidens krav på mer miljövänliga och hållbara transporter krävs stora tekniska framsteg inom utvecklingen mot effektivare motorer. Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med i utvecklingen av en organisation som jobbar i nära samarbete med hårdvaran och med en allt mer global produkt.

Scania har ett Joint Venture med Cummins för utveckling och tillverkning av common- rail bränslesystem. Produktionen av dessa system är lokaliserad i Juarez, Mexico samt i Södertälje. Produktutveckling har framför allt skett i Columbus, USA men under 2017 har vi nu även startat upp produktutveckling och produktsupport för våra bränslesystem i Södertälje. Vi vill nu utöka vår kompetens inom styrning och reglering av XPI-systemet. Arbetet innehåller utmanande delar både inom reglerteknik, signalbehandling och modellering. Du kommer att arbeta tillsammans med civilingenjörer och tekniska doktorer från olika discipliner inom fysik, reglerteknik och mekatronik.

Kunskap inom reglerteknik, flödesdynamik och modellering är meriterande men viktigare är att kunna arbeta tvärfunktionellt, självständigt och målfokuserat. Våra framgångar bygger på enskilda individer med driv, kunskap och innovationsförmåga som arbetar tillsammans i starka och kreativa team. Arbetet är varierande och stimulerande och ger stora möjligheter till kompetensutveckling. Här fås ett brett nätverk inom stora delar av Scania och mot delar av Cummins. Då vi samarbetar med Cummins i USA så finns goda möjligheter att resa och arbeta i andra länder, både under kortare eller längre tid.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar är att planera, utveckla, implementera och testa funktioner för bränsle i motorstyrsystemet. Utvecklingsarbetet ligger i framkant av forskningen, och arbetet kan kräva både teoretiska, analytiska och empiriska arbetsmetoder. Efter implementering, vilket oftast sker i C-kod eller Simulink, följer tester för att se att kraven på funktionen uppfylls. Beroende på vilken typ av funktion man skapat testas den i simuleringsmiljöer, motorprovcell eller direkt i lastbil/buss.

Profil

Vi söker dig som är civilingenjör eller liknande. Erfarenhet från inbyggda system, mjukvaruutveckling i C, simulering och modellbygge i Simulink/Matlab är meriterande, lika viktigt är engagemang, ett stort tekniskt intresse. Du har en positiv attityd och tycker att det är inspirerande att lösa både stora och små problem. Din förmåga att ta ansvar och vara strukturerad är av stor vikt samt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort krävs.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter en rad andra förmåner.

För mer information & Ansökan Kontakta Mats Härdelin + 468 553 820 27. Sök senast den 2/7-18. Jobbid 20180536. Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Ansökningar läses löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 4 aug (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.