Konstruktör transmissionsutveckling

Konstruktör transmissionsutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Avdelningen för transmissionsutveckling på Scania i Södertälje utvecklar framtidens transmissionskomponenter. Gruppen Basic Gearbox, bestående av 14 medarbetare, ansvarar för stommen i framtidens växellådor, vilket innebär konstruktion och provning av kuggväxlar, lager och växellådshus. Gruppen har också helhetsansvaret för växellådans oljesystem och verkningsgrad samt ansvarar för inköpta komponenter så som automat- och fördelningsväxellådor. Just nu står vi inför en intensiv period då framtidens växellådsprogram skall verifieras. Vi behöver därmed förstärka gruppen med ytterligare en konstruktör.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av vår drivlina. Du får möjlighet att ingå ett konstruktionsteam med mycket erfarna konstruktörer där du kommer att påverka och ta ansvar för hela transmissionen. Ditt ansvar kommer finnas inom konstruktion av axlar, lager, kugghjul samt olje- och kylsystem. Du kommer att ha ett tätt samarbete med gruppens provningsingenjörer för att genom snabba iterationer utmana din konstruktion och erhålla snabb återkoppling på uppsatta acceptansvillkor. Arbetet som konstruktör på gruppen ger ett unikt helhetsansvar och där du har möjlighet att erhålla förståelse för hur våra fordon används av slutkund. Arbetet möjliggör kontakt med flera tvärfunktioner inom företaget såsom med andra konstruktionsgrupper, marknad, inköp och produktion. Arbetet innebär även kontakt med våra kollegor på MAN Truck & Bus och med externa leverantörer runt om i Europa.

Kravprofil

Vi söker dig med positiv attityd, eget driv, strukturerat arbetssätt och stor ansvarskänsla. Du är tekniskt lagd med känsla för dimensionering och optimering. Erfarenhet från konstruktion, oljesystem, hållfasthetsfrågor, tillverkningsmetoder och avancerad CAD-modellering är meriterande. Du har en akademisk utbildning och sannolikt minst 3 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta gärna Olle Lundvall, gruppchef. Tel 08 553 853 26, olle.lundvall@scania.com

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 24 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.