Konstruktör till Scania Bussutveckling Södertälje

Konstruktör till Scania Bussutveckling Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Som utvecklingsingenjör inom Customised Bus Chassis Development kommer du att spela en viktig roll i utvecklingen av nästa generation Scania-bussar. Inom vår verksamhet utvecklar vi kundunika varianter och utföranden av busschassier för att tillgodose kunders speciella krav, nya marknadskrav och produktsegment.

Scania Bussutveckling befinner sig i en mycket spännande tid med allt tuffare klimatmål, en ökad global urbanisering och ett teknikskifte mot elektrifierade, uppkopplade och autonoma fordon. För att möta dessa utmaningar kommer bussen som klimatsmart, kollektivt transportmedel att spela en allt viktigare roll. Nu har du möjlighet att bli en del av det team som arbetar med utveckling av kundspecifika lösningar till våra busschassier.

Du förväntas
  • Verka inom vår utvecklingsprocess med målet att utveckla och optimera den tekniska lösningen med avseende på alla produktegenskaper och prestandakrav samt bli en integrerad del i den modulära verktygslådan.
  • Samarbeta med övriga R&D, såväl med kollegorna på bussutveckling som övriga R&D samt med våra tvärfunktioner som inköp, produktion och marknad.
  • Bidra med din kunskap till att effektivisera vårt utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor baserat på våra principer om ständiga förbättringar.
Vi erbjuder dig

En dynamisk arbetsplats med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Vi fokuserar på en samarbetsmiljö där alla deltar i att driva projekten framåt. Som nyanställd får du fullt stöd från alla teammedlemmar.

Ständig förbättring och professionell utveckling av medarbetare är ett prioriterat område för vår del. Vidareutbildning av anställda, via både interna och externa kurser, uppmuntras och stöds.

Utvecklande och omväxlande jobb i en intressant miljö med möjlighet till brett kontaktnät inom företaget

Möjlighet att skapa dig en god produktkännedom om bussar och dess olika system

En chans att vara med i flera av Scania´s framtida och intressanta utvecklingsprojekt.

Din profil

Du är högskole- eller civilingenjör eller motsvarande. Du har ett genuint intresse för teknik och är nyfiken på att både bredda din tekniska kompetens och anta nya utmaningar. Jobbar du idag med att utveckla bussprodukter är det meriterande.

För mer information

Kontakta Håkan Magnusson, gruppchef, hakan.magnusson@scania.com, +46855350122 eller Pia Morelius, sektionschef, pia.morelius@scania.com, +46855380408
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 sept (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.