Konstruktör till Cable Harness Design

Konstruktör till Cable Harness Design

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppchefen Annika Pysing leder idag gruppen Cable Harness Design som man också kan beskriva som nervsystemet i våra lastbilar.

Scania genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar skapas nya utmaningar, med autonoma och elektrifierade transporter vilket ökar behovet av elektronik i våra fordon.

Gruppen Cable Harness Design växer och behöver utöka gruppen med en ny kollega.

Först en fråga till er i gruppen , vad har ni för sammanhållning - kultur och känsla i er grupp?

Vi är en grupp med god stämning, tight sammanhållning som när som helst ställer upp för sin kollega. Alla hjälper varandra, vilket driver vår grupp till framgångar och tillsammans bildar vi en rolig arbetsplats. Ett team med mångfald, som alltid ger en stor acceptans för olikheter och vi skapar tillsammans en mycket naturlig och uppskattad arbetsmiljö.

Annika, du är Gruppchef för Cable Harness Design - Hur beskriver du ditt team?

Vi är ett team som trivs med att arbeta med varandra, vi har väldigt roligt tillsammans och alla bjuder på sig själva precis som min grupp beskriver ovan. Samtidigt finns det en bra kultur av att vilja göra ett bra jobb och en sund stolthet i att leverera bra lösningar. Det är lätt att få in nya medarbetare på gruppen då jag vet att alla ställer upp och hjälper till med att svara på funderingar och att hjälpa varandra i problemlösning.

Vad är det för teknik ni jobbar med/Hur jobbar ni?

Vi tar fram nervsystemet till lastbilen dvs. el-schema och kablageartiklar för hytt och chassi. Att konstruera kablaget är lite som att lösa sudoku, här behöver vi ta hänsyn till flera parametrar samtidigt för att optimera lösningen. Lösningen ska vara robust men lätt att montera, optimerad flora av artiklar och samtidigt kunna erbjuda kunden en skräddarsydd lösning.

Scania är känt för att arbeta tvärfunktionellt - Vad innebär det?

Vi finns i gränslandet mellan mjuk- och hårdvara och behöver därför arbeta tvärfunktionellt och vara duktiga på att kommunicera. Vi har kollegor på stora delar av R&D och arbetar tätt ihop med både inköp, produktion och leverantörer.

Varför tycker ni att jag som läser ska söka tjänsten?

Hos oss blir du en del av en glädjefylld och stabil grupp där du välkomnas att bidra med dina synvinklar och erfarenheter. Du får möjlighet att få en bred bild av funktionerna i vår produkt samt ett stort kontaktnät.

Behöver man någon speciell kompetens för att kunna utföra dessa arbetsuppgifter ni beskriver ovan?

Du behöver ha grundläggande elektronikkunskaper och förmodligen är du högskole- eller civilingenjör inom t.ex. elektroteknik. Du är nyfiken, kommunikativ och tycker om att ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta parallellt med flera saker och du tycker om att tempot i arbetet varierar.

En avslutande fråga - Vad kan Scania erbjuda mig?

Här får du möjligheten att vara en viktig del av en utvecklingsprocess med många länkar i kedjan. Vi erbjuder dig möjlighet att utvecklas som både ingenjör och person.

Urval och anställning kan ske innan ansökningsperiodens slut så vänta inte! Sök redan idag!

Vid frågor är du välkommen att kontakta gruppchef Annika Pysing, +46 8 553 85174. Skulle du vilja prata med en blivande kollega i gruppen så är du varmt välkommen att ringa Hassan Memari 08-553 51516.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 dec (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.