Konstruktör – produktuppföljning lastbil

Konstruktör – produktuppföljning lastbil

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Brinner du för problemlösning och mekanisk konstruktion med fokus på kvalitet? Missa då inte chansen att hoppa på tåget och utvecklas som konstruktör inom produktuppföljning helbil - här får du en variation av tekniska utmaningar.

Gruppen Product Follow-Up är en fältkvalitetsorienterad konstruktionsgrupp på chassiutveckling. Vår huvuduppgift är att hitta lösningar på problem rapporterade från Scanias kunder runt om i världen. Nu behöver gruppen förstärkning av fler nyfikna och kreativa medarbetare.

Vi jobbar främst med uppdrag inom fältkvalitet med exempelvis kyl-, luftinlopp-, fjädring-, styrning-, bränsle- och SCR-system, axlar, bullerkapsling, exteriöra plastartiklar m.m. Vi har konstruktionsansvaret i produktförbättringar initierade av produktion, inköp och arbetar även med produktutveckling initierat av marknad. Detta medför mycket varierande arbetsuppgifter.

Gruppen präglas av ett prestigelöst klimat, ett väl fungerande samarbete, öppenhet och humor.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer som konstruktör att medverka till att förbättra Scanias lastbilar. Du kommer att vara en nyckelperson och tekniskt ansvarig i uppdrag som drivs av dig själv eller i en tvärfunktionell grupp och som pågår allt från en eller någon månad upp till flera år. I alla uppdrag gäller det att definiera problemet och målbilden, hitta rotorsaken, konstruera och beräkna fram en lösning som sedan provas ut, verifieras och implementeras. Du har mandat att agera snabbt och kraftfullt.

Rollen innebär en stor variation av arbetsuppgifter och du bygger snabbt upp ett kontaktnät inom andra utvecklingsavdelningar, marknad, produktion och inköp. Den ger en god generell produktkunskap samtidigt som du får möjlighet att fokusera på djupet i någon av avdelningens systemgrupper. Du kommer erbjudas en aktiv roll i gruppens förbättringsarbete, som bidrar till att förbättra såväl den egna arbetssituationen, kompetensen på gruppen och arbetsprocesser gentemot interna och externa kunder.

Din profil

Du är en teknikintresserad civil- eller högskoleingenjör. Du är driven, analytisk och noggrann med ett stort intresse för Scania och dess produkter. Arbetet innebär stor frihet under eget ansvar och kräver att du är självständig, har förmåga att planera och prioritera samt att du har en god förmåga att kommunicera och att du kan presentera och argumentera för dina idéer och lösningar.

Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har konstruktionserfarenhet och kunskaper i Catia V5.

Välkommen med din ansökan!

Om mer information önskas så vänligen kontakta då någon av följande personer:

Frida Kjellsdotter, Gruppchef,08-553 815 24

Carl Nordin, Senior Engineer, 08-553 860 89

Din ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 7 okt (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.