Konstruktör elektrifiering transmissionsutveckling

Konstruktör elektrifiering transmissionsutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias elektrifieringsresa accelererar och centralt inom detta skifte är elektrifieringen av transmissioner. Elektrifiering av Scanias produkter är en förutsättning för Scanias skifte mot hållbara transportlösningar vilket gör att vi nu har största fokus på detta område.

Till gruppen, som ansvarar för elektrifiering av Scanias växellådor och därigenom våra elmaskinsmoduler, söker vi nu två konstruktörer som vill vara med och påverka hur Scanias elektrifierade drivlinor ser ut framöver.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av våra elektrifierade drivlinor. Du får möjlighet att ingå ett konstruktionsteam med mycket erfarna konstruktörer där du kommer att påverka och ta ansvar för hela transmissionen.

Ditt ansvar kommer finnas inom konstruktion av elmaskinshus, axlar, lager, kugg, manövrering, olje-/kylsystem och integrering av elmaskin, resolver, manövrering och givare.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med sektionens provningsingenjörer för att genom snabba iterationer utmana din konstruktion och erhålla snabb återkoppling på uppsatta acceptansvillkor.

Arbetet som konstruktör på gruppen ger ett unikt helhetsansvar och där du har möjlighet att erhålla förståelse för hur våra elektrifierade fordon används av slutkund. Arbetet möjliggör kontakt med flera tvärfunktioner inom företaget såsom med andra konstruktionsgrupper, marknad, inköp och produktion.

Arbetet innebär även kontakt med våra kollegor på MAN Truck & Bus och med externa leverantörer runt om i Europa.

Din profil

Vi söker dig med positiv attityd, eget driv, strukturerat arbetssätt och stor ansvarskänsla. Du är tekniskt lagd med känsla för dimensionering och optimering.

Erfarenhet från konstruktion, oljesystem, hållfasthetsfrågor, tillverkningsmetoder och avancerad CAD-modellering är meriterande.

Du har en akademisk utbildning och sannolikt minst 3 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

För mer information

För mer information kontakta gruppchef Almir Alagic, 08-553 702 39.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande. Välkommen att skicka in din ansökan.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.