Konstruktör Fjädring, Bussutveckling

Konstruktör Fjädring, Bussutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Steering & Suspension, RBRS, ansvarar för konstruktion av styrning och fjädring på bussar. Vi söker nu dig med ett stort intresse av fordon och teknik som vill arbeta med konstruktion av fjädringssystem.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för framtagning av fjädring i nästa bussgeneration. I arbetet ingår även ständiga förbättringar på dagens produkter och arbetssätt. Ditt huvudsakliga verktyg är CATIA V5 men jobbet som konstruktör innebär också att du är spindeln i nätet i samarbetet med andra utvecklingsgrupper, provning, beräkning/simulering, inköp, prototypverkstad, produktion och marknad.

Din profil

Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik eller farkostteknik med inriktning mot produktutveckling och har erfarenhet av mekanikkonstruktion på Scania.

Du är positiv, driftig och villig att växa i din roll som mekanikkonstruktör. Samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet är en självklarhet för dig och du har lätt för att bygga upp och verka i nätverk där du ständigt utvecklar din kompetens. Du har en positiv attityd och är drivande i ditt sätt att arbeta. Du behöver kunna uttrycka dig väl på engelska och svenska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Pär Friberg, 08-553 52548 eller STA Anna Eriksson 08-553 50275.

Ansökan

Ansökan skall innehålla CV, personligt brev och betygskopior
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 20 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.