Konstruktör Broms- och tryckluft

Konstruktör Broms- och tryckluft

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Brakes & Auxiliary systems, ansvarar för installation och utveckling av broms-, bränsle-, tryckluft- och SCR-system för bussar. Vi tillhör sektionen Frame Structure and Chassis Systems som också konstruerar och utvecklar chassiet för bussar, styrning, fjädring, hanterar majoriteten av beräkningarna för bussutveckling samt ansvarar för helfordonsegenskaper kopplade till våra teknikområden.

Vi söker nu dig med ett stort intresse av fordon och teknik, som vill arbeta inom systemen broms och tryckluft och bli en del utav vår grupp. Vi jobbar mot en mer hållbar framtid där kunskapsuppbyggnad inom elektrifiering och dess påverkan på våra system kommer ingå i ditt dagliga arbete.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att utveckla komponenter i broms- och tryckluftssystemet samt säkra installationen i framtidens bussar. I arbetet ingår även ständiga förbättringar av dagens produkter och arbetssätt. Du kommer även att jobba mellan de två teamen som finns på gruppen, bränsleteamet samt broms- och tryckluftsteamet. Dina huvudsakliga verktyg är CATIA V5, Aros, OAS och TESTiT men rollen som konstruktör innebär också att du är spindeln i nätet i samarbetet med andra utvecklingsgrupper, provning, beräkning/simulering, inköp, prototypverkstad, produktion och marknad. Tvärfunktionellt arbete är en viktig del av ditt dagliga arbete.

Din profil
  • Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik med inriktning mot produktutveckling
  • Duhar erfarenhet av mekanikkonstruktion på Scania och du är bekant med de processer som R&D använder och har gärna arbetat aktivt i dom
  • Du är positiv, driftig och villig att växa i din roll som konstruktör
  • Samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet är en självklarhet för dig och du har lätt för att bygga upp och verka i nätverk där du ständigt utvecklar din kompetens
  • Du har en positiv attityd och är drivande i ditt sätt att arbeta
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna gruppchef, Johanna Hult, johanna.hult@scania.com eller Senior Technical Advisor, Anna Eriksson, anna.eriksson@scania.com.

Ansökan
Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Intervjuer hålls löpande under ansökningsperioden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.