Konstruktör Bränsle, Bussutveckling

Konstruktör Bränsle, Bussutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Brakes & Auxiliary systems, RBRB, ansvarar för installation och utveckling av broms-, bränsle-, tryckluft- och SCR-system för bussar. Vi tillhör sektionen RBR som också konstruerar och utvecklar chassiet för bussar, styrning, fjädring, hanterar majoriteten av beräkningarna för bussutveckling samt ansvarar för helfordonsegenskaper kopplade till våra teknikområden.

Vi söker nu dig med ett stort intresse av fordon och teknik, som vill arbeta med bränslesystemsutveckling och bli vår fjärde medarbetare i RBRB:s bränsleteam. Vi jobbar mot en mer hållbar framtid där kunskapsuppbyggnad om alternativa framtida bränslen kommer vara en del av arbetet.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att utveckla komponenter i bränslesystemet samt säkra installationen i framtidens bussar. I arbetet ingår även ständiga förbättringar av dagens produkter och arbetssätt. Dina huvudsakliga verktyg är CATIA V5, Aros, OAS och TESTiT men rollen som konstruktör innebär också att du är spindeln i nätet i samarbetet med andra utvecklingsgrupper, provning, beräkning/simulering, inköp, prototypverkstad, produktion och marknad. Tvärfunktionellt arbete är en viktig del av ditt dagliga arbete.

Din profil
Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik med inriktning mot produktutveckling och har erfarenhet av mekanikkonstruktion på Scania. Du är bekant med de processer som R&D använder och har gärna arbetat aktivt i dom. Du är positiv, driftig och villig att växa i din roll som konstruktör. Samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet är en självklarhet för dig och du har lätt för att bygga upp och verka i nätverk där du ständigt utvecklar din kompetens. Du har en positiv attityd och är drivande i ditt sätt att arbeta.

För mer information
Kontakta gärna gruppchef Johanna Hult, 08-553 50124 eller Senior Technical Advisor Anna Eriksson 08-55350275.

Ansökan
Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Intervjuer hålls löpande under ansökningsperioden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.