Kablagekonstruktör med fokus på eMobility

Kablagekonstruktör med fokus på eMobility

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och bidra i Scanias största satsning någonsin att utveckla helelektriska lastbilar?
Vi letar efter dig som har en bakgrund inom ledningsnätskonstruktion och trivs som bäst när det finns olika utmaningar att möta på ett kreativt sätt.

Inom avdelningen Charging & Power Distribution System kommer du att ingå i ett sammansvetsat team av kablagekonstruktörer som kommer att jobba med full fokus på eMobility. Främst kommer du vara ansvarig för att rita upp våra VCA- och VCB-kablage på chassi, där du är en viktig länk mellan layout/chassi installation samt systemutveckling.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer primärt att konstruera, kravställa och kvalitetssäkra våra hög- och lågspänningskablage med avseende på installation, montering och servicebarhet.

För att lyckas med det behöver du samarbeta med flera tvärfunktioner, allt från de som ritar elschema och ansvarar för system och elkomponenter till inköp, leverantörer, projektkontor med flera. Du kommer att förbättra våra kablagekonstruktioner med fokus på kvalitet och kostnad samt bidra med att förbättra våra metoder och processer.

Vad erbjuder vi dig?
  • Arbete med ledningsnätsutveckling både inom elscheman samt installation
  • Möjlighet att fördjupa dig inom tekniken, formulera framtida krav till den elektrifierade plattformen, skapa en bred förståelse av systemet för elektrifierad framdrift samt förståelse för hur komponenterna är installerade på lastbilen.
  • Tillfälle att skapa ett brett kontaktnät på stora delar av Scania
Vem söker vi?
Du är högskole- eller civilingenjör med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande med en bakgrund av ledningsnät- och ledningsnätskomponentutveckling. Om du inte behärskar svenska vill vi att du lär dig det inom ett år. Du kommer att behöva hantera ett högt tempo och jobba mot tuffa deadlines samtidigt som du är lösningsinriktad och inte rädd att argumentera för våra behov.

Kontaktinformation
För mer information kontakta Johannes Bergkvist, rekryterande chef, +46 8 553 86194 eller johannes.berkvist@scania.com

Ansökan
Skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast 2021-02-26.
Vi ser fram emot din ansökan!

ANALYTISK Löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

SAMARBETSORIENTERAD Anpassar sig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

LÖSNINGSORIENTERAD Hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

RESULTATORIENTERAD Sätter upp höga mål för sig själv och arbetar hårt och ambitiöst för att nå dessa mål, gör vad som krävs för ett gott resultat.

STRUKTURERAD Arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 feb 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.