Java-utvecklare till Scanias molnbaserade servicemarknadsverktyg

Java-utvecklare till Scanias molnbaserade servicemarknadsverktyg

Om
Vi har startat ett utmanande teknikskifte för Scanias servicemarknad! Vi bygger en ny generation av våra mjukvarubaserade serviceverktyg, som används dagligen av mer än 15 000 servicetekniker runt om i hela världen. För att kunna ge våra verkstäder korrekt information på ett snabbt och smidigt sätt håller vi på och transformerar våra produkter och tjänster till en microservice-orienterad arkitektur som ligger i AWS-molnet.

Vad gör vi?
Vi ser till att informationen från våra källsystem kan förädlas och sedan integreras i våra servicemarknadsverktyg. I huvudsak är det information som behövs för att diagnosticera, underhålla, reparera och uppdatera Scaniafordon och deras onboard-system.
Just nu vidareutvecklar vi våra tjänster med bland annat molnbaserad webserviceteknik och förbereder oss för global lansering.

Vem söker vi?
Vi söker en utvecklare som är erfaren inom webserviceutveckling och gillar att jobba i team. Du bör ha mångårig dokumenterad arbetslivserfarenhet inom flera av följande tekniker: Java, AWS, XML, Docker, Spring Boot, DevOps, GIT, CI/CD, API-design.

Det är meriterande med erfarenhet av microservice-arkitektur och du bör ha en relevant akademisk examen inom datavetenskap och/eller programmering.

Du är en person som ä bra på att förstå och kommunicera lösningar på övergripande- och detaljnivå. Du har kunskap och intresse av teknikens framkant och vill vara med och på resan. Du bör känna dig hemmastadd med mönster och koncept inom mjukvaruutveckling med en analytisk sida och vara intresserad av systemering och modern mjukvaruutveckling. Vi ser även att du är en driven person som gillar utmaningar och kommer gärna med nya kreativa lösningar. Du som person lägger stor vikt på kvalitet och är samarbetsvillig och trivs att jobba i ett internationellt och dynamisk företag.

Vilka är vi?
Vi tar stort gemensamt ansvar och hjälper varandra att lyckas genom att granska, ifrågasätta och förfina varandras lösningar. Den resa vi har påbörjat är viktig, utmanande och lärorik och vi har bra vägledning från våra Produktägare. Vi är prestigelösa, har tät dialog med våra konsumenter och ser till att ha nära till skratt.

Vad Scania erbjuder dig
Ständig förbättring och professionell utveckling av medarbetare är en prioritering för oss. Anställdas vidareutbildning uppmuntras och stöds. Oavsett vilka professionella ambitioner du har Scanias många och olika karriärutvecklingsvägar för att hjälpa dig att uppnå dem. Scanias fortsatta framgång baseras på våra anställda. Genom att erkänna att förändring börjar inifrån, fokuserar vi på våra medarbetares färdigheter, engagemang och välbefinnande.

Förutom personliga och professionella utvecklingsmöjligheter erbjuds förmåner som företagsbil, ömsesidig bonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerade priser och mycket mer. Om du bor i Stockholm erbjuder vi en direkt busslinje mellan Stockholm och Södertälje, Scania Job Express


Kontaktpersoner

Erik Malmkvist (gruppchef), erik.malmkvist@scania.com, 08-553 831 92

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansök via vår hemsida senast den 21/2-2020.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 mars 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.