Innovationsledare till Scania R&D

Innovationsledare till Scania R&D

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Kontinuerlig innovation och en stark entreprenörskultur är nyckeln till en långsiktigt hållbar konkurrenskraft i en föränderlig värld. Scania Innovation Factory är Scanias nya och spännande inkubatorprogram, som utmanar, stärker och accelererar företagets innovationsförmåga och har som mission att ta vara på Scaniamedarbetarnas starka idékraft och ta dem till skalbara innovationer. I programmet bygger vi innovationer utanför Scanias nuvarande värdeerbjudanden och utvärderar företagets position i ekosystemet. Inom Innovation Factory skapas små och starka team, som testar och utvecklar nya idéer och som ges hjälp att hitta en väg framåt till nya erbjudanden eller avknoppade bolag.

Dina arbetsuppgifter

Ditt jobb som innovationsledare blir att tillsammans med kollegor och samarbetspartners utveckla inkubatorprogrammet till nästa nivå i vår expansionsplan, där vi etablerar verksamheten i nya lokaler och bygger upp den infrastruktur som programmet kräver. Du skapar engagemang och förståelse kring Scania Innovation Factory, både internt och externt. Du coachar de innovatörer som jobbar i programmets projekt, driver fram beslutsunderlag och stöttar dem i allt från att tvärfunktionellt navigera och hämta kraft i Scania som organisation, till att bli väl förberedda att lyfta sina idéer i Scania Dragons Den.

Din profil

Du har en stark entreprenörsprofil, är beredd på både kulturella och organisatoriska utmaningar och drivs av att maximera förutsättningarna för dina kollegor att lyckas med innovation. Du känner dig hemma i Lean startup-metoderna, har erfarenhet av att leda design-processer eller är på annat sätt van att coacha innovatörer fram till spännande tjänster, affärsmodeller och upplevelser såväl som till utvecklad teknik och mjukvarulösningar. Du har troligen en examen i design eller innovationsledning eller annan relevant utbildningsbakgrund. Minst lika viktiga aspekter är din attityd, coachingfärdigheter och ditt ledarskap. Ett brett nätverk inom Scania och kännedom om företaget och dess kunder är en merit. Du har en god kommunikativ förmåga och talar Svenska och Engelska obehindrat och du är van att hålla presentationer på båda språken.

Ytterligare information

För mer information kontakta Nils-Gunnar Vågstedt, Head of Innovation , tfn +46855385993.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 jan (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.