Ingenjör som ska vara länk mellan Scanias distributörer i världen och R&D

Ingenjör som ska vara länk mellan Scanias distributörer i världen och R&D

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom sektionen Vehicle Regulations and Standards skapar vi förutsättningar för Scanias distributörer att tillhandahålla produkter som uppfyller nationella och internationella lagkrav.

Som ingenjör på gruppen för Nationellt Typgodkännandestöd fungerar du som en länk mellan Scanias distributörer runt om i världen och R&D i Södertälje.

Kraven för att godkänna ett fordon är unika för varje land och förändras ständigt. Vi arbetar därför med lagkravsbevakning tillsammans med våra distributörer, myndigheter och berörda branschorganisationer runt om i välden . Informationen används sedan inom R&D för att kunna starta utveckling av nya produkter eller introduktion av befintliga produkter på nya marknader.

Arbetet sker i samverkan med konstruktionsansvariga på hela R&D, med marknads- och säljfunktionerna på Scania, och tillsammans med certifieringsingenjörerna inom Vehicle Regulations and Standards.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå:
  • Ansvara för typgodkännandestödet till flera marknader
  • Följa och bevaka lagkravsutvecklingen för fordon på dessa marknader
  • Tillsammans med certifieringsingenjörerna, analysera effekten för Scania av de kommande lagkraven
  • Bygga och vårda relationen med Scanias distributörer runt om i världen
  • Utfärda tekniska intyg
  • Driva förutvecklingsuppdrag för att möta nationella lagkrav i samarbete med berörda konstruktionsgrupper.
Din profil

Du är högskoleingenjör eller civilingenjör, med några års arbetslivserfarenhet.
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och ytterligare språkkunskaper är meriterande. Som person är du drivande, utåtriktad och kommunikativ samt har förmågan att arbeta med problemlösning och uppföljning samtidigt som du ger support till kunden.

För ytterligare information kontakta gärna

Viktoria Alstig, tel 08-553 515 70, viktoria.alsig@scania.com

eller

Erik Dahlberg, tel 08-553 823 11, erik.dahlberg@scania.com
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 24 sept (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.