Ingenjör som ska vara länk mellan R&D och Scanias distributörer i världen med fokus i Kina

Ingenjör som ska vara länk mellan R&D och Scanias distributörer i världen med fokus i Kina

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom sektionen Vehicle Regulations and Standards skapar vi förutsättningar för Scanias distributörer att tillhandahålla produkter som uppfyller nationella och internationella lagkrav.

Som ingenjör på gruppen för Nationellt Typgodkännandestöd fungerar du som en länk mellan Scanias distributörer runt om i världen och R&D i Södertälje.

Kraven för att godkänna ett fordon är unika för varje land och förändras ständigt. Vi arbetar därför med lagkravsbevakning tillsammans med våra distributörer, myndigheter och berörda branschorganisationer runt om i välden. Informationen används sedan inom R&D för att kunna starta utveckling av nya produkter eller introduktion av befintliga produkter på nya marknader.

Arbetet sker i samverkan med konstruktionsansvariga på hela R&D, med marknads- och säljfunktionerna på Scania, och tillsammans med certifieringsingenjörerna inom Vehicle Regulations and Standards.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå:
  • Ansvara för typgodkännandestödet till flera marknader med fokus på Kinesiska marknad
  • Följa och bevaka lagkravsutvecklingen för fordon på dessa marknader
  • Tillsammans med certifieringsingenjörerna, analysera de kommande lagkraven och hur de påverkar Scania på de olika marknaderna
  • Bygga och vårda relationen med Scanias distributörer runt om i världen
  • Utfärda tekniska intyg
  • Driva förutvecklingsuppdrag för att möta nationella lagkrav i samarbete med berörda konstruktionsgrupper.
Din profil

Du är civilingenjör med några års arbetslivserfarenhet och har ett stort intresse för marknaden i Asien. Som person är du drivande, utåtriktad och kommunikativ samt har förmågan att arbeta med problemlösning och uppföljning samtidigt som du ger support till kunden. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Ytterligare språkkunskaper är meriterande, speciellt i kinesiska.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

För mer information

Murilo Mascarenhas, gruppchef, 08-553 721 81, murilo.mascarenhas@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev samt CV, och relevanta intyg/betyg. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 23 okt 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.