Ingenjör sökes till hållfasthetsprovningen på Scania

Ingenjör sökes till hållfasthetsprovningen på Scania

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av mekanik, hållfasthetslära och praktiskt arbete kombinerat med teoretiska analyser? Då är du välkommen att söka denna tjänst hos oss!

Inom sektionen Vehicle Acoustics, Perfomance and Reliability finns det fem provningsgrupper. Gruppen Strength Testing söker nu en driven, engagerad och kreativ utvecklingsingenjör. Vi ansvarar för hållfasthetsprovning av ramar, axlar och hjulupphängningar.

Gruppen består idag av fem ingenjörer och fyra mekaniker som jobbar med prov av komponenter i hydrauliska riggar. Hos oss råder ett öppet klimat och det finns en stor vilja att umgås och hjälpa varandra. Du kommer att få möjligheten att påverka kommande lastbils- och bussgenerationers tillförlitlighet genom att jobba hos oss samt få möjligheten att ta flera olika karriärvägar vidare inom företaget framöver, beroende på intresse.

Dina arbetsuppgifter
Du analyserar, presenterar och rapporterar resultatet till kunden, dels löpande och dels i en slutrapport. Ansvar för eventuella uppkomna störningar i processen som återförs och taktas i gruppens förbättringsarbete ingår även i tjänsten.

Du kommer att få användning av din kreativa och analytiska förmåga för att tillsammans med kunden omsätta provbehov och idéer till genomförbara och effektiva prov. Förmågan att ta fram nya riggkoncept för att fylla nya provbehov behöver du ha och i samarbete med en mekaniker tar du sedan fram en nedbruten plan för att ni gemensamt ska kunna leverera provresultat i tid.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar ”The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden

Din profil
Du är initiativrik och har lätt för att samarbeta samt bidrar till en positiv stämning i gruppen. Vi söker en person som är kreativ och ser leveranser med precision och hög kvalitet som en naturlig del av arbetet.

Vi har som krav att du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och har inga hinder att göra dig förstådd på svenska och engelska både muntligt och skriftligt.

Erfarenheter från beräkning, konstruktion eller provning är meriterande. Kunskap om lastbilen och bussen utifrån ett helhetsperspektiv underlättar utvecklingen av provmetoder. Intresse för processer och arbetsmetoder är också meriterande.

För mer information
Kontakta gärna Fredrik Sjödin (Gruppchef), 08-553 812 32 om du har några frågor.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med att söka.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 sept (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.