Ingenjör med intresse för lagkrav

Ingenjör med intresse för lagkrav

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom Regulations and Standards skapar vi förutsättningar för Scania att tillhandahålla produkter som uppfyller nationella och internationella lagkrav. Vi söker nu en certifieringsingenjör för industri- och marinmotorer.

Dina arbetsuppgifter
Att jobba med Scania Engines innebär ett omväxlande arbete där du deltar i hela kedjan lagkravsanalys, certifiering och marknadsstöd. Några av arbetsuppgifterna är:
  • Bevakning av kommande lagkrav. Vi jobbar med Scanias distributörer och deltar i arbetsgrupper som har kontakt med lagstiftare
  • Lagkravsanalys tillsammans med utvecklingsavdelningen som tar fram motorer som uppfyller lagkraven och ger våra kunder bästa intjäningsförmåga
  • Certifiera motorer i samarbete med utvecklingsavdelningen
  • Aktuellhållande av certifikat och stöd till Scanias distributörer
En viktig del av jobbet är att visa för myndigheter att Scanias motorer uppfyller lagkrav. I många fall genomförs bevittnade prover. Din roll är då att koordinera provande grupp och myndighet. Du ansvarar för certifieringsdokumentationen som beskriver motorn och dess påverkan på emissioner.

Din profil
Du är högskole- eller civilingenjör nyexaminerad eller med erfarenhet. Då certifieringshandlingarna innehåller tekniska beskrivningar över motorn och dess funktioner är det viktigt att du är skicklig på att formulera dig i tal och skrift på svenska och engelska. Förståelse för förbränningsmotorer, mätteknik, prestanda, emissioner och diagnos är meriterande. Möten med myndigheter och distributörer förutsätter en diplomatisk ådra och förmåga att representera Scania. Som person är du strukturerad och noggrann och trivs med att driva flera stora och små uppdrag samtidigt. Varmt välkommen med din ansökan!

För mer information
Kontakta Fredrik Magnusson, 08-553 806 85 (gruppchef).

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 maj 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.