Industrial Workshop Technician

Industrial Workshop Technician

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en duktig och framåt tekniker som lockas av en självständig roll och har ett brinnande intresse för IT och en hög känsla för service? Tycker du dessutom det låter spännande att arbeta i en global organisation med goda utvecklingsmöjligheter? Då är det kanske dig vi söker!

Powertrain Assembly and Maintenance IT inom Order to Delivery IT arbetar tillsammans med verksamheten för att accelerera affärsutveckling genom digitalisering samt jobbar med att säkra den dagliga driften och att verksamheten har tillgång till rätt IT-tjänster. Du kommer att ingå i en grupp som tillhandahåller teknisk support för produktionsnära IT-utrustning på våra produktionsenheter i Södertälje.

Dina uppgifter

Som tekniker arbetar du nära verksamheten där det händer, vi är ofta först på plats och bedömer vad som behöver åtgärdas. Du löser och hanterar ärenden som är rapporterade av verksamheten, enligt bestämda processer. Du utför arbetsuppgifter, och har troligtvis kompetens, inom flera av följande områden:
  • Klienter
  • Nätverk
  • Skrivare
  • Backup
  • Lokala applikationer
Exempel på arbetsuppgifter är installation av olika typer av klienter såsom PC och handscanners eller patchning av nätverksuttag. Du medverkar i, eller driver, verksamhetsamhetsutvecklande aktiviteter inom din egna avdelning och tvärfunktionellt när så krävs.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom IT, eller motsvarande erfarenhet, kombinerat med ett brett tekniskt kunnande och ett stort teknikintresse - gärna inom industriell IT. För att lyckas i rollen krävs en hög problemlösningsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och att du är resultatorienterad. Du ser ständiga förbättringar som en del av ditt dagliga arbete och delar gärna med dig av din kunskap och lärdomar till övriga kollegor. Engelska är vårt koncernspråk som du förutom svenska behöver behärska i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav då vi arbetar över ett större område och du måste ha möjlighet att arbeta beredskap då de verksamheter vi stöttar har öppet 06-24. Schemat för beredskap är rullande vilket innebär att du roterar mellan dagtid och beredskap.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information

Kontakta gärna Jakob Huldt (Gruppchef), 08-553 503 22 eller Tobias Viklund (Scania Rekryteringscenter), 08-553 703 90. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.