HR Manager till Transmissionsmonteringen DT

HR Manager till Transmissionsmonteringen DT

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Transmissionsmonteringen är en viktig produktionsenhet, (PRU) inom Scanias produktion- och logistikorganisation. Vår enhet är inne i en spännande och utmanande fas och har en central roll i Scanias resa mot hållbara transporter. HR-avdelningen och HR-chefen har en viktig uppgift i att stötta DT i detta uppdrag. Vår nuvarande HR-chef går vidare mot nya utmaningar och vi söker nu hennes efterträdare.

Om arbetet

Tillsammans med din HR-avdelning har du som HR-chef ansvar för att stötta organisationen och våra chefer inom alla HR-områden. Din grupp består av flera HRBP och en HR-administratör och självklart driver och utvecklar ni HR-arbetet på produktionsenheten.

I rollen rapporterar du direkt till PRU-chefen och är en viktig medlem i PRU’ts Ledningsgrupp. Som medlem i ledningsgruppen är du en energisk teamspelare och förväntas vara starkt bidragande till vår gemensamma utveckling på DT.

Du har också ett ansvar att bidra till HR-arbetet inom Scania och P&L. Därför är du en del av gruppen HR-chefer inom P&L som tillsammans utvecklar och linjerar HR-arbetet.

HR är en viktig del i utvecklingen av vår kultur och värderingar och genom att arbeta nära verksamheten på alla nivåer påverkar och bidrar du till verksamhetens positiva utveckling. Som HR-chef inom P&L förväntar vi oss att du nyttjar alla dina förmågor, vilket kan vara både utmanande och roligt!

För att lyckas i rollen
  • Du har ett helhetsperspektiv och arbetar för organisationens bästa
  • Du har lätt för att skapa relationer, har förmågan att bygga team och är själv en god teamspelare
  • Du är trygg i dig själv
  • Du ger energi till organisationen och har förmågan att skapa en konstruktiv och trygg miljö
  • Du är en god lyssnare
  • Du har hög integritet
Din bakgrund
  • Universitetsexamen inom HR
  • Gedigen erfarenhet av HR-arbete gärna som ledare
  • God kunskap i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Har god kompetens inom såväl strategiska som operationella HR-frågor
Ytterligare information

Tjänsten är tillsvidare med placering i Södertälje. Du kommer, utifrån dina tidigare erfarenheter, att få en skräddarsydd introduktion till rollen.

Vill du veta mer om tjänsten?

Ring Erik Adlen, PRU chef Transmissionsmonteringen 076-516 72 47 eller Thomas Westerlund (Head of Human Resources P&L) 08-55381320 så berättar vi gärna mer!

Ansökan

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt eventuella intyg. Ansök via Reflex/Jobbsök alt. Scania.com/Karriärsidan senast den 30 september. Vi gör löpande urval och håller intervjuer kontinuerligt så välkommen med din ansökan redan idag! JobbID: 20214729
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.