HR Business Partner till Scania

HR Business Partner till Scania

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en erfaren och driven HR-person? Tycker du att HR gör mest nytta genom att finnas nära organisationen på både chef- och medarbetarnivå?

Strålande, då tror vi att du är rätt person för uppdraget!

Vi inom Motortillverkningens personalavdelning, DMH, söker nu ytterligare en HRBP-kollega att komplettera vårt HR-team med.

Vi är en grupp av drivna personer som behöver dig som kan bidra till gänget med klokskap och eftertänksamhet men också med nytänkande. Tillsammans arbetar vi för att ge bästa möjliga HR-stöd till vår organisation, som består av ca 850 medarbetare och chefer som tillsammans strävar efter att bli ”En hållbar ledare inom motortillverkning”.

Dina arbetsuppgifter
Som HR Business Partner arbetar du brett med alla förekommande arbetsuppgifter inom HR-området. Du arbetar tätt ihop med verksamheten och fungerar som stöd och coach till cheferna i bl.a. arbetsrätt, lönesättning, rehabilitering, rekrytering, kompetensutveckling och övrigt förekommande personalfrågor. Du kommer också spela en viktig roll i att arbeta tvärfunktionellt med utvecklingen av Scanias HR-processer.

Vem är du?
Vi söker Dig som har ett stort intresse för hur HR kan stötta och coacha verksamheten. Som person är du självständig, har hög integritet och är tillmötesgående. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med såväl chefer som medarbetare. För att trivas i rollen är det viktigt att du är strukturerad och kan prioritera. Har förmågan att snabbt kunna skifta fokus.

Du har en akademisk utbildning och är examinerad inom HR-området alt. en ingenjörsexamen eller har ledarerfarenhet från produktionsrelaterad miljö. Du har troligtvis något eller några års erfarenhet av yrket.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vad erbjuder vi dig?
Som HR Business Partner på motormonteringen får du en bred och utvecklande roll. Du blir en viktig del av ett engagerat team, om två HRBP's och två administratörer, som har en hög ambition att ständigt förbättra och utveckla verksamheten.

För mer information om tjänsten, kontakta
Maria Lavin, HR chef DMH på 08-553 725 17

Ansökan
Urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in Din ansökan.
CV, personligt brev och gärna examensbetyg bör finnas med.

Sista ansökningsdag är den 19 januari 2020.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.