HR Business Partner till Scania R&D

HR Business Partner till Scania R&D

Scania genomgår nu en transformation i utvecklingen av hållbara transportlösningar. På denna resa har R&D en nyckelroll med en spännande och dynamisk verksamhet med ca 4000 medarbetare, där HR har en viktig roll i arbetet med att säkerställa en R&D-funktion i världsklass. Inom HR på R&D verkar vi aktivt för att vara ett starkt team och en strategiskt drivande kraft. Teamet består av 14 personer och vi söker nu en HR Business Partner.

Dina arbetsuppgifter
I arbetet som HR Business Partner arbetar du operativt med HR-frågor gentemot hela R&D. Du kommer i din roll att ansvara för personalfrågor gentemot två av R&D:s avdelningar och coacha dess chefer professionellt i bl.a. lönefrågor, arbetsrätt, rehabilitering, kompetensutveckling och chefsförsörjning. Du blir en viktig del av avdelningarnas ledningsgrupper som HR Business Partner och arbetar där operativt och strategiskt för avdelningarnas resultat. Dessutom kommer du, tillsammans med dina kollegor inom HR, att ha ett drivningsansvar inom någon av Scanias HR-leadområden för att utveckla vår HR-leverans för hela R&D.

Din profil
Du har högskoleutbildning inom HR eller teknik och flera års erfarenhet som HR Business Partner alternativt ledarerfarenhet. Du har hög integritet och är en teamspelare med god samarbetsförmåga. Vidare har du hög social kompetens samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Det är också viktigt att du har förståelse och intresse för R&D:s verksamhet samt hur HR kan stötta densamma med kunden i fokus. Vi tror även att du är en strategiskt drivande person som kan hantera en stor mängd och bredd av aktiviteter samt har lätt för att prioritera.

För att bli framgångsrik i denna roll är det viktigt att du har hög integritet, är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du noggrann, självständig och prestigelös med en förmåga att kommunicera och skapa goda och professionella relationer på olika nivåer. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs i en konsultativ roll. På Scania har vi ett närvarande ledarskap och många kontaktytor så därför tror vi att du är en social person som vill bidra positivt till gruppens utveckling.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
Kontakta Jenny Kylefors, Head of HR Development R&D, tfn 08-553 826 43
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 19 okt 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.