HR Business Partner till Motortillverkningen i Södertälje

HR Business Partner till Motortillverkningen i Södertälje

Känner du dig trygg i HR rollen och har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare?
Vill du ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter?

- Då ska du söka tjänsten som HR Business Partner inom Produktion

Vår verksamhet
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Södertälje är en av de få platser inom det globala företaget Scania där lastbilen slutmonteras och rullar ut på vägen. Här finns gjuteri, här tillverkas och monteras axel- och växellådor, motorer och chassin. Inom enbart produktionen i Södertälje sysselsätter vi 5-6000 medarbetare.

Vi är nu i behov av att anställa ytterligare en HR Business Partner för att optimera vår service mot våra kunder i linjen. Personalfunktionen inom produktionsenheten DMH består i dag 5 personer. Tillsammans arbetar vi med HR-stöd inom Motortillverkningen som består av ca.850 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet som HR Business Partner innebär att du arbetar brett med alla förekommande arbetsuppgifter inom
HR-området. Du arbetar tätt ihop med linjen och fungerar som stöd till cheferna i bl.a. rekrytering, arbetsrätt, lönesättning, rehabilitering, kompetensutveckling och övriga personalfrågor.
Du företräder HR-området i ledningsgruppsarbetet inom ”dina” avdelningar. Samtidigt arbetar du tillsammans med dina kollegor på personalavdelningen för att aktivt utveckla ett övergripande bra HR-stöd till hela organisationen. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas.

Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande engagemang som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete.

Har du den här bakgrunden?
  • Du har en akademisk bakgrund eller annan relevant utbildning med teknisk inriktning
  • Du har flera års erfarenhet av att arbeta med HR-frågor antingen på en HR-avdelning eller som chef .
  • Arbetet är självständigt med många kontakter såväl internt som externt
Är det här du?
Du känner ett starkt engagemang för personalfrågor, har lätt för att skapa goda relationer, är självständig och drivande. Du har en god kommunikativ förmåga samt vilja att utveckla HR arbetet för att stödja affären. Du är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning. Vi tror också att du är lösningsorienterad och vågar testa nya idéer.

Ta reda på mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

För mer information kontakta
Personalchef Göran Ekstrand tfn: 070 3881799 alt.
HRBP Maria Lavin tfn: alt 070 0810242

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior, skickas senast den 14 oktober 2018. Intervjuer kommer ske löpande.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 14 okt (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.