Gruppchefer inom Prodktion och Logistik

Gruppchefer inom Prodktion och Logistik

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du ha en spännande ledarroll inom en framgångsrik verksamhet under utveckling? Vi söker nu flera erfarna gruppchefer som vill arbeta med hållbara och effektiva transportsystem.

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem

I rollen som Gruppchef fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som Scania arbetar efter. Ett viktigt mål är att se till att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet, vid rätt tidpunkt, till rätt kostnad. Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Tillsammans med din avdelning, om ca 25 medarbetare, arbetar ni aktivt för ständig förbättring och du kommer att ta fram mål, handlingsplaner och aktiviteter för genomförande och uppföljning. Du har stöd från en teknik- och underhållsorganisation, där du prioriterar och agerar efter avdelningens långsiktiga mål. Du ingår i verkstadsområdets ledningsgrupp och du supporteras av din verkstadschef.

Vi söker flertalet gruppchefer inom produktion och logistik. Möjlighet till skiftarbete finns.

I arbetsuppgifterna ingår att:
  • Leda verksamheten med ansvar på personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans.
  • Aktivt arbeta för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas.
  • Delta aktivt på möten och i interaktionen med ledningsgruppen
Du kommer att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga som anpassas efter dina tidigare erfarenheter. Under introduktionsslingan får du kunskaper inom Scanias produktion, arbetssätt och struktur - Scanias produktionsfilosofi SPS. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Du har akademisk bakgrund, helst med inriktning mot logistik eller produktion
  • Du har minst 2 års erfarenhet av ledarskap eller projektledning inom en liknande bransch
  • Du är stark i din kommunikation vad gäller både muntligt och skriftligt
  • Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift
Är det här du?

Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team samtidigt som du vågar vara tydlig och bestämd när det behövs.

Ta reda på mer!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Andreas Forsmark, 08-553 89635 samt Sofia Stjernström 08-553 82966.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan görs via länk. Sista ansökningsdag 1 november 2018 och ärendenr 20182340.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad på vårt huvudkontor i Södertälje.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 27 sept (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.