Gruppchef till verktygsverkstaden

Gruppchef till verktygsverkstaden

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och leda utvecklingen av vår framtid för våra mekaniska verkstäder. Vi står inför spännande utmaningar och måste anpassa vår servicegrad mot våra kunder behov.

Vi jobbar mot hela Scania med olika typer av uppdrag från konstruktion, tillverkning, montering i mindre serier. Det ingår i jobbet att löpande ha dialog med konstruktion, beredare, operatörer och kunder.

Vi är involverade i ett stort antal projekt så våra arbetsuppgifter är därför väldigt varierande vilket ställer krav på flexibilitet.

Arbetsuppgifter

Som gruppchef kommer du att ansvara för ca 20 engagerade medarbetare med stor kompetens inom sitt område. Vi arbetar hela tiden med kunden i fokus och ansvarar för att snabbt kunna ställa om för att tillgodose våra kunders behov av produktionsutrustning.

Du kommer att vara ytterst ansvarig för att driva gruppens arbete framåt, och har stor möjlighet att påverka utvecklingen och arbetssättet inom vårt område.

Några exempel på vad du kommer att arbeta med och ha ansvar för är:

Du ansvarar även för att:
  • Coacha av dina medarbetare
  • Säkerställa gruppens kompetens och kompetensutveckling
  • Säkra arbetssätt, tydliggöra roller, organisera, personalplanera och ha leverantörskontakter
  • Utveckla och förbättra processer
  • Se till att gällande lagar och föreskrifter följs
  • Arbetsmiljöansvaret efterlevs
Din profil

Du har minst högskoleutbildning inom relevant område. Du har även tidigare ledarerfarenhet i minst tre år med formellt personalansvar. Det är meriterande med maskinkunskap (gärna bearbetningsmaskiner).

För att lyckas som gruppchef behöver du vara kommunikativ, entusiasmerande och allmänt driven i förändringsarbete. Du ser vikten av att förklara riktningen, sätta förväntningar samt stötta och följa upp dina medarbetare. Du är nyfiken och vill tänka i nya banor och ser förändringar som en naturlig del i verksamheten. En förutsättning för framgång i arbetet är din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en trygg, ödmjuk och stöttande ledare.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna:
Stefan Pettersson, Avdelningschef Tel. 08 553 818 98

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Ansök via Reflex/Karriärsida alt Scania.com/Karriärsida. Sista ansökningsdag 2021-05-13. JobID: 20211426
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 13 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.