Gruppchef till Global Strukturberedning MPPG Chassi

Gruppchef till Global Strukturberedning MPPG Chassi

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Även slutmonteringarna står inför en spännande tid med en rad utmaningar kopplat både till nya produkter och arbetssätt. Vi letar nu en ny gruppchef till Global Strukturberedning Chassi då nuvarande chef går vidare till nya utmaningar.

Om tjänsten
Som gruppchef för Global Strukturberedning MPPG leder du en grupp på ca 17 medarbetare. Du ingår i MPP:s ledningsgrupp tillsammans med fyra andra gruppchefer. MPPG består till största delen av globala beredare som använder sig av Scanias produktinformation (ECO:er, ritningar, MONA Assembly, FRAS, OAS m m) för att skapa monteringsinstruktioner för montören. I gruppen ingår även lokala beredare med närmare kontakt med vår utvecklingsline och processen.

Ditt kontaktnät är brett och består bl a av kunderna på chassimonteringarna i Europa och Brasilien, produktsamordning på R&D, konstruktionsgrupper inom RT & RS, Q-team chassi m fl. Vår största framtida utmaning är beredning av kommande produktintroduktioner men också kommande processförändringar t ex i P&L:s metod och systemutvecklingsprojekt NOVA som kommer att ha stor påverkan på framtida strukturberedning.

Om dig
Vi söker dig som brinner för att utveckla andra, se dem växa och därigenom nå gemensamt uppsatta mål. För att lyckas och trivas i detta arbete är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kunna inspirera andra till gott resultat. Andra viktiga egenskaper du besitter är driv, uthållighet och förmåga att blicka framåt. Du trivs med att bryta ner mål och visioner till verklighet och handling, och ser till att avsluta det du påbörjat.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning och tidigare erfarenhet av att vara i en ledande befattning. Vi rör oss i en internationell miljö, så det är en förutsättning att du behärskar engelska i tal och skrift.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett utmanande arbete med stor frihet och goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Låter detta lockande? Är du rätt person och vill anta utmaningen?

För mer information
Kontakta gärna:

Lena Daudistel (Chef för MPP), 070-61 863 45 eller
Gudrun Bergman (Nuvarande Chef MPPG), 08-553 71925

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV och vara oss tillhanda senast den 2 juni 2019.
Ansök via HR InLine/Jobbsök. JobID 20192090.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 juni 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.