Gruppchef logistikutveckling OLSX

Gruppchef logistikutveckling OLSX

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Brinner du för produktionsflöden, logistik och människor?
Är du intresserad av att leda en ambitiös grupp av logistikutvecklare på Scania?

OL - Logistikcenter Sverige ombesörjer och utvecklar emballage- och materialhantering inom Scania. Logistikutvecklingen OLSX består av 13 logistikutvecklare med uppdraget att arbeta med den gemensamma metod- och flödesutvecklingen inom logistiktjänster mot chassi, transmission och R&D.

Nuvarande gruppchef går vidare till nya utmaningar och vi söker nu dennes efterträdare.

Ditt ansvarsområde

Som gruppchef för logistikutveckling inom OLS ansvarar du för utvecklingen av effektiva material - och informationsflöden. Du planerar, leder och följer upp investeringsprocessen. Arbetet görs i nära samarbete med linjeorganisationen men även i samarbete med flera av Scanias fabriker och stödfunktioner.

Logistikutvecklingsgruppen stöttar tre verkstadschefsområden och tillsammans ska ni driva de dagliga processerna framåt i produktivitet, kvalitet och ergonomi. Som chef innebär detta ett närvarande ledarskap för dina logistikutvecklare med fokus på kontinuerlig feedback och att skapa ett effektivt team som hjälper varandra.

Du har en plats i ledningsgruppen för Logistikcenter OLS där du förväntas bidra med engagemang, öppenhet och prestigelöshet.

Din profil

Vi söker en person som är strukturerad, initiativrik och har goda ledaregenskaper. Du vill utveckla din egen grupp, ledningsgruppen och de processer vi arbetar inom. Som ledare ska du kunna inspirera, motivera och coacha dina medarbetare att nå uppnå uppsatta mål.

För att lyckas i uppdraget har du relevant erfarenhet från produktion eller logistik och en bra förståelse för flöden och Scanias produktionssystem. Ett gott samarbete med funktioner både inom organisationen och med våra kunder är av yttersta vikt, vi ser därför att du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete.

Du som söker har minst en högskoleingenjörsutbildning eller tre års erfarenhet som chef. Eftersom koncernspråket är engelska är det ett krav att du kan uttrycka dig på såväl svenska som engelska i tal och i skrift.

Erfarenhet som logistikutvecklare är meriterande.

Ytterligare information
Om du är intresserad och vill veta mer, vänligen kontakta:
Mats Diberius (Site Manager), +46 (0)70 758 86 39 eller Samuel Suderbys, Head of Logistics Centre Sweden, +46 (0)70 553 37 02

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Skicka in din ansökan senast 2019-09-16. Intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.