Gruppchef inom Scania underhåll

Gruppchef inom Scania underhåll

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Vill du arbeta med ledarskap och kommunikation?

Vi söker en person med stort hjärta och engagemang som förstår vikten av att vara en förebild för andra runt omkring sig. En person som har förmåga att ställa rätt krav på andra likväl som på sig själv och som verkar för ett inkluderande arbetsklimat där alla får utrymme att säga vad de tycker.
Man bör ha ett starkt driv att vilja lyckas och tror på att man kan skapa rätt förutsättningar för att motivera sin grupp genom kontinuerlig coaching och konstruktiv feedback.

Som gruppchef, eller underhållsledare som vi kallar tjänsten, så kommer man att arbeta tillsammans med ett team med underhållstekniker som både arbetar skift och dagtid.

Dina arbetsuppgifter består till stor del av att säkra ett säkert och korrekt arbetssätt och att följa upp, organisera och personalplanera samt även ha leverantörskontakter. Det ställer krav på såväl teknisk som ekonomisk förståelse men framförallt ledarskap och kommunikation.

Stort fokus i det dagliga arbetet ligger på att skapa goda och strukturerade kontakter med den avdelning din verksamhet samarbetar med för att skapa förståelse och därmed förutsättningar för dig och dina medarbetare att arbeta tvärfunktionellt.

Som gruppchef är det viktigt att kunna förklara varför och visualisera det övergripande målet så att varje medarbetare förstår sin del och roll. Det ställer krav på att inte bara tänka här och nu, utan även agera utifrån ett långsiktigt perspektiv. Du behöver även möjliggöra och efterfråga att det sker ett fortlöpande lärande och en utveckling i vardagen. Ständiga förbättringar är en självklarhet.

Du ingår i vår lokala ledningsgrupp inom underhåll och rapporterar till Underhållschef.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Har du den här bakgrunden?
  • Minst 3-årig gymnasieutbildning gärna högskoleutbildning.
  • Kunskaper/erfarenhet av produktions-, fastighets- och/eller underhållsarbete, gärna från processindustri.
  • Gärna ett antal års arbetslivserfarenhet i ledande befattning ifrån liknande verksamhet.
  • Kunskaper i engelska i tal och skrift.
Ta reda på mer!
För frågor om tjänsten kan du kontakta:
Maria Brus Lundell, Chef Produktionsunderhåll, tfn 070-081 31 85
Dick Eriksson, Chef Anläggningsunderhåll, tfn 070-573 29 02

Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och eventuella relevanta intyg. Välkommen med din ansökan senast 30 november.

Tjänsten är en tillsvidareanställning inom området Industrial Maintenance och placerad på vår anläggning i Södertälje.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 nov (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.