Gruppchef inom Produktion

Gruppchef inom Produktion

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Känner du dig trygg i ledarrollen och har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare. Vill du ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka tjänsten som Gruppchef inom Produktion!

Vår verksamhet
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.
Södertälje är en av de få platser inom det globala företaget Scania där lastbilen slutmonteras och rullar ut på vägen. Här finns gjuteri, här tillverkas och monteras axel- och växellådor, motorer och monteras chassin. Inom enbart produktionen i Södertälje sysselsätter vi 5-6000 medarbetare. Vi är nu i behov av att anställa flera gruppchefer till våra fem produktionsenheter och vårat logistikcenter.

Dina arbetsuppgifter
Som Gruppchef i produktion är ditt uppdrag att leda verksamheten inom en avdelning med ansvar för personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas. Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad. I rollen som gruppchef i produktion fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter .

Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete. Du ingår i ett verkstadsområde tillsammans med ett antal chefskollegor och du rapporterar till verkstadschefen. Gruppstorleken på teamet du ansvarar för varierar mellan 15-30 individer.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar The Scania Way och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Du har en akademisk bakgrund eller annan relevant utbildning med någon form av teknisk inriktning, alternativt minst 3 års erfarenhet av verksamhets- och personalansvar för en större grupp
  • Du har erfarenhet från en produktions- eller logistikmiljö eller liknande
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift ett krav
Är det här du?
Du har ett stort produktionshjärta och strävar ständigt efter att utveckla våra medarbetare, våra arbetssätt samt metoder för att nå uppsatta mål. Som ledare är du en god kommunikatör som är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning. Vi tror också att du är lösningsorienterad och vågar testa nya idéer.

Ta reda på mer
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje. Som Gruppchef kan du få arbeta både dagtid och skift. Arbetstiderna varierar mellan de olika produktionsenheterna. I samband med att du söker tjänsten kommer du få ta ställning till vilka arbetstider du är öppen för.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

För mer information om tjänsten som Gruppchef är du välkommen att kontakta Malin Karlsson, Rekryterare på Scanias Rekryteringscenter på telefonnummer 08-553 510 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev). Det här är en generell annons från vilken vi matchar sökanden mot de vakanser vi har för tillfället.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.