Gruppchef inom Lastbilsproduktion - Chassis Södertälje (eMobility)

Gruppchef inom Lastbilsproduktion - Chassis Södertälje (eMobility)

Vill du ha en spännande och utmanande roll där du kombinerar teknik och ledarskap för att driva förändringen mot Scanias vision om hållbara transportlösningar? Det är NU skiftet till eMobility sker!

Vi söker dig som vill ha ett utvecklande arbete i en dynamisk produktionsmiljö. Känner du dig trygg i ledarrollen och har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare? Då ska du söka tjänsten som Gruppchef inom Produktion.

Vår verksamhet
Scania Chassiproduktion i Södertälje är en av fyra slutmonteringsenheter i Scanias globala produktionsstruktur. Vårt uppdrag är att producera lastbils- och busschassier samt KD-satser.
Sedan en tid tillbaka har vi också det spännande uppdraget att som enda slutmontering påbörja tillverkning av elektrifierade fordon, e-mobility: Scanias framtid! De första serieproducerade elektrifierade lastbilarna byggs i detta nu, och i höst väntar en upprampning i volymandel. Framöver lanseras även minst en större produktnyhet varje år, inom elektrifiering!

I och med skiftet mot helelektriska fordon ställs vår verksamhet inför många utmaningar och förändringar inom bland annat produktionsstruktur, teknik, kompetens och ledarskap. Behovet av drivna, engagerade och flexibla gruppchefer ökar både inom produktion och logistik.

Dina arbetsuppgifter
  • Leda en verksamhet i förändring med ansvar för personal- och verksamhetsutveckling, säkerhet, kvalitet och leverans
  • Aktivt arbeta för att ständigt förbättra verksamheten genom att mål, handlingsplaner och aktiviteter tas fram, genomförs, följs upp och redovisas
  • Delta aktivt på möten och i interaktionen med ledningsgruppen
  • Att kunna fungera både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter
Det finns en tydlig struktur för arbetet och för våra gemensamma processer, men det är ditt aktiva och närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanande och framförallt utvecklande arbete. Du ingår i ett verkstadsområde tillsammans med ett antal chefskollegor och du rapporterar till verkstadschefen. God samarbetsförmåga är speciellt viktigt för oss i detta skede, där vi tillsammans behöver möta och lösa de utmaningar som en snabb introduktion och implementering av e-mobility för med sig.

Beroende på din tidigare erfarenhet kan du komma att starta din anställning med en individuell introduktionsslinga. Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.

Du blir en viktig del av Scania
Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Du har akademisk bakgrund, civil- eller högskoleingenjör, alternativt annan gedigen erfarenhet från produktionsindustri
  • Du har ledarskapserfarenhet
  • Du är stark i din kommunikation. Både muntligt och skriftligt
  • Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift
Är det här du?
Som person är du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för verksamheten samt har förmågan och viljan att inspirera dina medarbetare. Du är kommunikativ, drivande, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team samtidigt som du vågar vara tydlig och bestämd när det behövs.

Ta reda på mer
För mer information är du välkommen att kontakta:

Verkstadschef Montering, Antti Talo, tfn 073-748 29 79 eller

Verkstadschef Montering Anders Gröndahl, tfn 070-160 68 00.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansök via Reflex Karriärsida eller via Scania.com karriärsida senast den 2021-08-20. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. JobID: 20213916.

OBS! Vi kommer inte börja intervjuer förrän tidigast v 32/33 p g a semestertider.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 20 aug 2021 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.