Gruppchef Underhåll till Motormonteringen

Gruppchef Underhåll till Motormonteringen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Dina arbetsuppgifter
Du ingår i underhållsavdelningen inom Motormonteringen. Tillsammans har ni uppdraget att säkerställa och förbättra driftsäkerheten på Scanias utrustningar. Du ingår i vår lokala ledningsgrupp inom Motormonteringen och rapporterar till Underhållschef. Du leder och utvecklar cirka 15 kunniga och engagerade underhållsmedarbetare.

Vi står inför en spännande och utmanande förändringsresa i våra arbetssätt och roller som syftar till att leverera ETT underhåll i världsklass med goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetsmiljö för våra medarbetare.

Som person
Vi söker en coachande och kommunikativ chef med god vana av att driva förändring tillsammans med medarbetare och kollegor.

Du har:
  • Tidigare chefserfarenhet och minst 5 års yrkeserfarenhet inom underhåll
  • God kunskap om lagkrav inom underhåll
  • Ekonomiska grundkunskaper
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av att bidra i eller leda framgångsrikt förändringsarbete är starkt meriterande
Som person är du en trygg och empatisk ledare som har drivkraft att tillsammans och genom dialog med ditt team uppnå goda resultat. Med god struktur, tålamod och tydlig kommunikation och ett inspirerande sätt skapar du förståelse för vår strategi och vad den innebär i vardagen för alla dina medarbetare.

Du ser till helheten och förstår hur du kan omvandla verksamhetens behov till konkreta mål och aktiviteter samt att följa upp dem för att se att vi når önskad effekt. Sist men inte minst tvärfunktionellt samarbete liksom att bygga och underhålla relationer är självklart för dig.

Vi erbjuder
Förutom att du är en nyckelspelare i vårt förändringsarbete består dina arbetsuppgifter till stor del av att leda och utveckla, följa upp och resurs- och kvalitetssäkra leveranserna från avdelningen. Du stöttar och kompetensutvecklar medarbetarna i deras dagliga arbete samt driver arbetet med ständiga förbättringar inom processer och metoder tillsammans med medarbetare inom din avdelning och inom hela underhållsverksamheten.

Du jobbar med högteknologiska kvalitetsprodukter i en kultur som präglas av ett stort tekniskt kunnande, utveckling och engagemang där stort värde läggs vid säkerhet och samarbete. Vi tar till vara på varandras egenskaper och olikheter och du kommer att uppmuntras att utmana dig själv att prova nytt för att lära.

Arbetet bedrivs tvärfunktionellt med våra kunder och deras stödfunktioner men även internt där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och utveckla våra arbetssätt och metoder. Tjänsten innebär ett nära samarbete med våra kunder varför det är viktigt att kunna skapa relationer och teamkänsla.

Underhållsavdelningen har en spännande utveckling framför sig och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid. Tjänsten är baserad i Södertälje.

Kontakt
För frågor om tjänsten kan du kontakta Johnny Dössing, Underhållschef, 08-553 534 26

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Sista ansökningsdag den 20/4 2021. JobID:20211546

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.