Gruppchef Produktionsteknik

Gruppchef Produktionsteknik

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi befinner oss i en spännande period där vi är med och utvecklar den nya gemensamma motorplattformen inom TRATON. Till gruppen DMTME, produktionsteknisk utveckling inom skärande bearbetning och systemstöd till Scanias Motorbearbetning, söker vi nu en ny gruppchef.

Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för att leda och utveckla gruppen som består av erfarna tekniker, beredare och ingenjörer som tillsammans koordinerar och stödjer befintlig produktionsstruktur samt pågående projekt gällande skärande bearbetning, verktygskonstruktion och IT.

Som gruppchef jobbar du tvärfunktionellt tillsammans med inköp, R&D och övrig global produktionsstruktur inom TRATON. I rollen ingår koordineringsansvar för produktutvecklingsprojekt på global nivå. Din uppgift blir att möjliggöra för medlemmarna i gruppen att jobba självständigt samt stötta dem i tekniska och projektrelaterade beslut i det dagliga arbetet.

Du ingår i den lokala produktionstekniska ledningsgruppen och har stor inblick i Scanias framtida utvecklingsprojekt. I den lokala ledningsgruppen bidrar du aktivt och utvecklar avdelningens verksamhet tillsammans med övriga medlemmar i ledningsgruppen.

Din profil
Vi söker en drivande person som har viljan och förmågan att genom ett motiverande och engagerande ledarskap utveckla medarbetare, arbetssätt och processer.
Du jobbar målmedvetet för att skapa rätt förutsättningar för att hjälpa dina medarbetare att prestera ett gott resultat i rätt tid. För att göra detta behöver du ha förmågan att kunna sätta dig in i detaljer men samtidigt se helheten.
Din förmåga att samarbeta är mycket viktig samt att du är tydlig i din kommunikation med andra. Du har gärna en tekniskt akademisk bakgrund samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift väl.

Vi söker dig som är intresserad av och har tidigare erfarenhet från chefs-/ledarroller. Varmt välkommen med din ansökan!

För mer information
Kontakta Julia Lindroth 08-553 714 90, produktionsteknisk chef, alternativt Maria Lavin 08-553 725 17, HR business partner, för mer information.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior, skicka in din ansökan senast 1/5. Urval sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.