Gruppchef Produktion - Transmissionsbearbetning

Gruppchef Produktion - Transmissionsbearbetning

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Transmissionstillverkningen DX tillverkar växellåds- och axelkomponenter till både Scania och MAN. Då vi nu står inför att växla om vårat växellådsprogram kommer vi att bygga upp nya verksamheter för att kunna möta dom krav och förväntningar som ställs på oss inom transmission. Där även elektrifiering kommer att vara en del av vår framtid.

Arbetsuppgifter

Du kommer att fokusera på ledarskap och arbeta i en verkstadsmiljö med en maskinpark på en hög teknisk nivå med avancerade produkter. Du arbetar och utvecklar dina medarbetare och verksamheten inom ramen för Scanias Produktions System för att säkra att produktionen når rätt säkerhet, kvalitet och leverans till rätt kostnad. Du kommer även ansvara för att bryta ner och implementera strategisk plan.

Som gruppchef ansvarar du för ditt lags resultat och sätter in motåtgärder om så behövs. Du ansvarar för den ordinarie produktionen samt även för tillverkning av PD och prototypartiklar.

Som gruppchef är du också en del i ledningsgruppen för aktuell verkstad.Att vara chef på DX innebär att coacha dina medarbetare enligt våra värderingar inom Scanias Produktionssystem och arbetar med individernas och gruppens prestation och utveckling. Ledarskapet bygger på hög närvaro och tillgänglighet ute i produktionen vilket ställer kravet på höga kunskaper som Chef/Ledare och inom Processen, SPS samt aktuell Produkt.

Dina närmaste resurser förutom dina maskinoperatörer kommer att vara teamledarna och verkstadstekniker. Du kommer även att arbeta tvärfunktionellt tillsammans med produktionsteknik, produktionsplanerare och produktionsunderhåll.

Kravprofil

Vi söker dig som har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt och är lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team.
  • Du är teknisk intresserad och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom bearbetning
  • Du är en lagspelare som ser till såväl den egna gruppens behov som till helheten för transmission
  • Ett krav är att du har tidigare dokumenterad erfarenhet av ledarskap samt en teknisk utbildning
  • Du följer ditt arbetslag vilket innebär att du jobbar samma skift som dina medarbetare
Ytterligare information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Verkstadschef: Dennis Imamovic, 08-553 506 49
HR BP: Elin Bäckman, 08-553 515 13


Ansökan


Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Urval kommer att ske löpande. Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania senast den 26 maj. JobId 20191702.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 maj 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.