Gruppchef Motorstomme inom Motorutveckling

Gruppchef Motorstomme inom Motorutveckling

Utvecklingen av Scanias fordon fortsätter mot nästa fas. Vi har utvecklat en ny världsledande växellåda, nya motorer och ny efterbehandling. Nästa utmaning är att öka takten i det industriella systemet globalt, utveckla återstående prestandasteg och lansera produkterna på nya marknader och i andra märken inom Traton. Förbränningsmotorer kommer vara basen för produktprogrammet under många år och vi måste fortsätta att utveckla dessa för att nå våra hållbarhetsmål, genom förbättrad bränsleförbrukning, minskade emissioner och förnybara bränslen.

Scanias produktutveckling genomgår en förändring för att öka vår förmåga att hantera komplexa, oförutsedda utmaningar i en snabbare takt med ökad kvalité, för att möta kundens framtida behov.

Om gruppen

Vi ansvarar för stora komplexa gjutgods på Scanias motorplattformar såsom cylinderhuvud och cylinderblock, stora pressgjutna artiklar, stora plastartiklar samt tillhörande packningar. Gruppen har det övergripande ansvaret för täthet och järngjutgods för hela R&D.

I gruppen ingår specialister såsom Senior Technical Manager Iron Casting, Technical Manager Leak free vehicle, seniora konstruktörer, provningsingenjör, ritningsgranskare och objektledare.

På grund av ledtider och komplexitet, både för konstruktion och produktionssystemet, är gruppen alltid först ut i alla motorprojekt. Cylinderblock och cylinderhuvud bearbetas internt hos Scania, MAN och Navistar och merparten gjuts på Scanias nya gjuteri samt även hos externa gjuterier i Europa, Nord- och Sydamerika.

Som gruppchef

Kommer du att leda en grupp med:
  • Erfarna medarbetare med öppenhet och humor
  • Strategiska frågor med lång tidshorisont men även snabba beslut vid produktionsstörningar
  • Konstruktioner och verifiering som kontinuerligt utmanas för att korta ledtider och överträffa kundens förväntan
  • Globala kontakter med produktionsanläggningar och leverantörer
  • Tvärfunktionella kontakter från montör/operatör till företagsledningen
Du är en kommunikativ, entusiastisk person som ser individen och dess möjligheter. Ett coachande ledarskap är viktigt för dig och du har ett genuint intresse av att motivera, inspirera och utveckla dina medarbetare i ditt dagliga arbete.

Du har lång erfarenhet av gjutgodskonstruktion, gjuterier och industriella system. Du är drivande och förstår den strategiska vikten av att kunna ta beslut, även om detaljer saknas, vilket innebär tvärfunktionell förankring med ledningen.

Eftersom gruppens artiklar tillverkas både internt och externt kommer du ha mycket kontakt med produktion, inköp och projektledning. Både gällande strategiska framtida beslut och vid problem med den dagliga produktionen.

Civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot konstruktion/materialteknik/produktion med minst 5 års erfarenhet av ledarskap, konstruktion och produktion.

Flytande Engelska i tal och skrift, Portugisiska är meriterande

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Vänligen kontakta Bernt Andersson, Senior Manager, Head of Base Engine, Engine Development, bernt.andersson@scania.com, tel +46 70 509 19 87

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. Urval sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 sept 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.