Gruppchef – Mjukvara till avgasbehandling

Gruppchef – Mjukvara till avgasbehandling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Skulle du vilja göra världen renare genom en ledande roll i mjukvaruutvecklingen på Scania? Då är detta jobbet för dig!

Gruppen Engine Aftertreatment Control software (NCFF) som idag består av 17 utvecklare med ansvar för funktionaliteten till våra katalysatorer och partikelfilter söker nu en gruppchef då nuvarande gruppchef går vidare till nya utmaningar.

Vårt arbetsområde innefattar reglering och diagnostik av avgasreningen i alla Scanias drivlinor. Vi är en central del av varje motorprojekt, vilket innebär att våra leveranser är av yttersta vikt för att Scania skall lyckas få fram världens bästa drivlinor till våra hållbara transportlösningar. På gruppen värderar vi kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande, då vi ofta diskuterar igenom våra utmaningar för att tillsammans finna den bästa lösningen.

Dina arbetsuppgifter
Du leder arbetet och coachar medarbetarna i den dagliga verksamheten och du kommer att tillsammans med medarbetarna på gruppen och närliggande grupper leverera framtidens funktionalitet och diagnostik för avgasbehandlingssystemets givare, filter och katalysatorer. Vi jobbar hela vägen genom idé, implementation, testning i både motorprovcell och lastbil och till sist utvärdering av data från fältet. En viktig del i arbetet är att tillsammans i tvärfunktionella nätverk diskutera, förstå och ifrågasätta vilka fysikaliska och kemiska principer som är viktiga och hur systemet skall regleras för att uppnå bästa prestanda hos våra funktioner. Du bidrar även med ett strategiskt perspektiv i det dagliga arbetet och tillsammans med gruppen sätter du upp mål för framtiden och följer upp dessa. Du har en övergripande förståelse för de aktiva projekten och vad som händer i dessa och är aktiv i att stötta gruppen med nödvändiga prioriteringar.

Som gruppchef på NCFF ingår du i NCFs ledningsgrupp och bidrar där till hela sektionens utveckling. Vårt arbetssätt i ledningsgruppen genomsyras av öppenhet, dialog och högt i tak och du förväntas bidra med dina erfarenheter och åsikter i den andan.

Din profil
Du är civilingenjör eller motsvarande med ett stort intresse för människor och har en god kommunikationsförmåga. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande. Du har B-körkort för bil och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande. Även kunskaper i mjukvaruutveckling är meriterande. Erfarenheter från tester av mjukvara och mjukvarufunktioner är också högintressant. Du får gärna även ha erfarenhet av arbete med kalibrering av motorer, katalysatorer eller partikelfilter i motorprovcell.

Du har en positiv attityd, tycker att det är engagerande med många kontaktytor och med många bollar i luften samtidigt.

För mer information
Kontakta gärna Henrik Flemmer, sektionschef, 08-553 51928.

Din ansökan
Sök senast den 23 september. Jobbid 20182037. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.