Gruppchef Logistik till Scanias Motormontering i Södertälje

Gruppchef Logistik till Scanias Motormontering i Södertälje

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du utveckla ditt personliga och professionella ledarskap? Vill vara med och skapa Motormonteringens framtid? Vi befinner oss i en intensiv fas med stora ombyggnationer och tillbyggnader av vår fabrik för att förbereda och installera en helt ny monteringsanläggning för Scanias kommande motorplattform med tillhörande logistikfunktioner. För att lyckas med det kommer vi behöva din hjälp med att vidareutveckla och stabilisera vårt ledarskap och våra metoder kopplat till Scanias Produktionssystem, SPS.

Vi är idag omkring 1 100 medarbetare som tillsammans monterar, provar och målar motorer för våra lastbilar, bussar samt för industri- och marinmotorer. Förutom diesel drivs våra motorer av Biodiesel, Biogas, Etanol och en andel är även förberedda för hybriddrift. Vi är en verksamhet som ligger i framkant med SPS och LEAN och förutom säkerhet och kvalité är hälsa och livsstilsfrågor viktiga fokusområden för oss.

Dina arbetsuppgifter
Som Gruppchef Logistik ansvarar du för att leda och utveckla verksamheten inom din avdelning med fokus på säkerhet, kvalitet och leverans. Du kommer att ha personalansvar för cirka 30 medarbetare och din viktigaste uppgift kommer att vara att coacha dem enligt Scanias värderingar och produktionssystem, SPS, samt att arbeta med medarbetarnas individuella prestation och utveckling. Du arbetar aktivt för att ständigt förbättra och utveckla verksamheten genom tydligt uppsatta mål, handlingsplaner och aktiviteter. Rollen är både utmanande och utvecklande och du kommer ingå i ett team med andra gruppchefskollegor och en ansvarig verkstadschef.

Din profil
Vi söker dig med erfarenhet av ledarskap och som har förmågan att inspirera och engagera dina medarbetare. Som ledare är du trygg, ansvarstagande och vågar testa nya idéer. Du har god självinsikt och är lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad och ha förmågan att prioritera och fatta beslut. Vi ser gärna att du är civil- eller högskoleingenjör med förmågan att kunna balansera logistik- och ledarskapsfrågor. Goda kunskaper inom Scanias logistiksystem är meriterande.

Mångfald och jämställdhet är en självklarhet för oss och något vi ser som gynnande för teamet och företagets framtid.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag med möjlighet att utveckla ditt personliga och professionella ledarskap. Du kommer att ha en individuell utvecklingsplan och kontinuerliga avstämningar med din närmaste chef. Utöver ovanstående erbjuds ett utmanande och varierande arbete med stor möjlighet att utveckla våra arbetssätt och metoder.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ta reda på mer
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Verkstadschef logistik Björn Lahti tel. 08-553 80115 eller HR Business Partner Anna Prans tel. 08-553 71957

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. Ansök via länken senast den 21/11.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 nov (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.